Comunitate

,,Zilele Medicale Orăştiene” au ajuns la ediţia a III-a

Magdalena Şerban

Vineri şi sâmbătă, Sala Astra din Orăştie a găzduit cea de-a treia ediţie a Zilelor Medicale Orăştiene, a cărei tematică abordată a fost „Îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale”. Nu s-a achitat taxă de participare, întregul suport al costurilor aparţinând organizatorilor.

Schimb de experienţă şi noutăţi
Întrunirea a primit salutul primarului Ovidiu Bălan, al consilierilor locali, dar şi al reprezentanţilor unor instituţii aflate în legătură directă cu mediul sanitar, ca Liliana Vaidner, preşedinte – director general al CJAS Hunedoara, dr. Grigore Crişan, preşedinte al CMJ Hunedoara, dr. Cecilia Birău, şeful Departamentului de Sănătate Publică al DSP Hunedoara etc.
Cadrele medicale şi universitare care au susţinut lucrări ştiinţifice nu sunt doar din judeţ, ci şi din Arad, Cluj şi Timiş. Evenimentul, creditat cu 11 credite EMC, a fost organizat de Spitalul Municipal Orăştie, alături de care s-au aflat Primăria şi Consiliul Local al municipiului Orăştie, Colegiul Judeţean al Medicilor Hunedoara, Ordinul biochimiştilor, biologilor şi chimiştilor în sistemul sanitar din România şi Asociaţia Prietenii Comunităţii Orăştiene. Din programul manifestărilor au făcut parte cursuri şi conferinţe, precum şi sesiuni ştiinţifice.
„Au fost două zile pline de noutăţi, în care am socializat şi am schimbat impresii despre experienţa noastră în domeniul medical. Multe dintre informaţii ne-au fost aduse de către mari specialişti din regiunile universitare. Le mulţumesc tuturor celor care au răspuns afirmativ invitaţiei noastre şi mulţumiri speciale aş dori să le adresez sponsorilor care au susţinut această manifestare. Amintesc Fares Orăştie, Sanpromed, Bivaria Grup, Banca Transilvania, Tehno Electro Medical Company, Mediq Innovate Technologies, EyeCon Medical, Farmacia Catena, HDL Union, Germisara, C.T. Clinic, Nuovi Orizzonti, BTL România Aparatură Medicală, Astra Zeneca Farma şi MedoChemie România. (…)”, a spus Graziela Achim, managerul Spitalului Municipal Orăştie. Cei prezenţi au fost rugaţi ca în semn de respect şi preţuire pentru activitatea desfăşurată în cadrul spitalului orăştian, să păstreze un moment de reculegere pentru dr. Şuţă Virgil, fostul director medical al instituţiei, şi dr. Dindeal Petru, cardiolog, ambii trecuţi în nefiinţă.

Investiţii majore în sistemul medical local
La rândul său, primarul municipiului a făcut aprecieri referitoare la traiectoria investiţională pe care obiectivul a înregistrat-o în ultimii ani, mai exact din 2013, de când conducerea unităţii sanitare a fost preluată de noul manager. „Aş vrea să fac referire la cele şase proiecte finanţate din fonduri europene şi de la Ministerul Dezvoltării, toate aferente spitalului şi cu cofinanţare de la bugetul local. Am finalizat în acest an proiectul destinat dotării cu aparatură medicală performantă (circa 3.700.000 de lei), se lucrează în momentul de faţă la un program de modernizare a părţii de interior (1.000.000 de euro), vor începe lucrările pentru eficientizarea energetică a unităţii spitaliceşti (3.000.000 de euro) plus alte trei investiţii printre care trec în revistă construirea unui bloc de locuinţe pentru cadrele medicale din municipiu. (…) Aşa cum se întâmplă şi în alte domenii, aparatura medicală ultramodernă de azi va fi depăşită de cea de peste doi ani, dinamica de dezvoltare a palierului ştiinţific fiind rapidă şi tocmai de aceea ne obligă ca preocuparea noastră să rămână una permanentă. Fără a face politică, ar trebui să recunoaştem că Guvernul actual a reuşit să implementeze un sistem de salarizare adecvat. În acest an se simte o transformare în bine, legat de activitatea medicală. (…). Felicit toate cadrele medicale din spital, le asigur de sprijinul nostru, iar doamna manager are toată susţinerea, în continuare, o mare parte din ceea ce s-a făcut aici fiind meritul dumneaei. Succes!”, a afirmat Ovidiu Bălan, edilul-şef din Orăştie.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago