Categories: Comunitate

Zile de sărbătoare pentru locuitorii din Veţel

Magdalena Şerban

Locuitorii din Veţel şi-au sărbătorit, peste week-end, Zilele Comunei. Vremea a ţinut cu ei, iar voia-bună s-a aşternut peste aşezare. Fii ai satului şi oaspeţi, care mai de care, au participat cu drag, la eveniment.

Sâmbăta a fost a tineretului
Prima zi a început cu o competiţie sportivă, având loc campionatul de fotbal în cadrul căruia patru echipe locale, bineînţeles, şi-au disputat „Cupa comunei Veţel” aflată la cea de-a şasea ediţie.  Câştigătoarea din acest an a fost echipa Mintiei care a învins-o pe cea din satul-centru. Mai apoi, pentru ca antrenul să continue, pe platoul din faţa Căminului Cultural s-a desfăşurat „Seara tineretului”. Aici, trupa rock „B50’s” şi Alex Vasiu au ţinut publicul în priză, prima parte a manifestărilor încheindu-se cu o discotecă în aer liber.

… duminica a fost pentru toţi
A doua zi a continuat cu mişcare în aer liber, meciul desfăşurat între echipele de fotbal „Unirea” Veţel şi „Mureşul” Brănişca adunând lumea pe stadionul din localitatea-centru. Puternic susţinute, gazdele s-au impus cu un scor de 4-2 în faţa oaspeţilor.
Odată cu venirea după-amiezii, cuplurile de aur, patru la număr, care au trecut pragul celor cinci decenii de căsnicie, au fost răsplătite de primarul Ioan Henţiu (foto) pentru longevitatea lor, cu diplome şi atenţii în bani. De asemenea, peste 25 de elevi merituoşi, cu rezultate deosebite, şi-au primit premiile cuvenite din partea administraţiei locale şi a publicului. A urmat folclor pe linie, îndrăgiţi artişti populari precum Florin Ionaş-Generalul, Nicu Novac şi mulţi alţii, vibrând alături de inimile spectatorilor. Nu au lipsit dansurile tradiţionale aduse în scenă de ansambluri ca „Mlădiţele Veţelului”, „Dobreanca”, şi ,,Kelen Amentza”.
Distracţia a continuat cu nedeea, care s-a întins până la lăsatul întunericului. „Ne-a ajutat Dumnezeu să ţinem această manifestare şi în 2012. Primăria nu a avut cheltuieli de la bugetul local, datorând totul sponsorilor. Vreau să le aduc mulţumiri pentru că ne-au fost alături şi acum, la fel ca de fiecare dată când le cerem sprijinul. Mulţumesc localnicilor pentru că au ales ca la final de săptămână să se bucure împreună, la această ediţie a zilelor comunei noastre, a spus Ioan Henţiu, primarul comunei Veţel.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago