Categories: Comunitate

Zile de poveste, la Dobra

Magdalena Şerban

„Sărbătoarea dobreană“, desfăşurată la sfârşitul  săptămânii trecute, a adunat pe platoul din faţa sălii de sport din Dobra, pe aproape toţi locuitorii satului, dar şi oameni din localităţile învecinate, veniţi să se bucure de competiţiile sportive şi cântecul popular ce le-a vibrat sufletele.

De Rusalii, în fiecare an
„Este o sărbătoare dedicată tuturor dobrenilor şi are o tradiţie de decenii. Anul acesta, a debutat, sâmbătă, cu campionatul judeţean de lupte libere (etapa a doua), organizat în comuna noastră. În cadrul acestuia, 135 de sportivi şi-au dat concursul pe grupe de vârstă şi greutate, iar luptătorii noştri au fost premiaţi de şase ori. Au urmat, duminică, întreceri sportive susţinute de elevii comunei (cros, ciclism) şi desfăşurate pe câte două categorii de vârstă (inclusiv categorie de fete şi categorie de băieţi), precum şi meciuri de fotbal băieţi şi handbal fete, ambele disputate în sală. Au existat câte trei premii şi diplome pentru fiecare activitate. Totodată, cu această ocazie, s-a inaugurat şi terenul de sport în aer liber, meciurile de fotbal ale seniorilor fiind susţinute pe gazon. Au evoluat cinci echipe din comuna Dobra şi una din comuna vecină, Lăpugiu de Jos. Finala a fost disputată între Dobra şi Stânceşti (formaţiile fiind organizate pe satele comunei) şi s-a încheiat cu un scor de 5-2 în favoarea celor din Stânceşti. Nici partea artistică nu a fost uitată,  cei care au preferat să se bucure de jocul şi cântecul tradiţional, având parte de prestaţii ale unor talente locale şi ale ansamblului Dobreanca (echipa de dansatori şi formaţia de muzică populară, organizate pe două grupe de vârstă). De asemenea, ne-au onorat cu prezenţa şi dansatorii populari din Deva. Întreg spectacolul a fost o reuşită, dacă ar fi să ne ghidăm după prezenţa în număr mare a oamenilor, în ciuda unor nori care au plutit ameninţător asupra satului, întreaga zi. Vreau să le mulţumesc cu această ocazie tuturor celor care au pus umărul la realizarea evenimentului, precum şi celor care ne-au fost aproape“, a declarat Ghiorghe Şuiagă (foto), primarul comunei Dobra.
Cum tot au prins gustul mişcării, iar de  echipamente nu duc lipsă, având la dispoziţie o sală de sport de invidiat, săli de fitness şi un teren de fotbal cu gazon, fotbaliştii din Dobra se gândesc serios să se apuce de treabă şi să-şi facă o echipă care să evolueze în clasamentul judeţean. Cât priveşte primăria, aceasta le va asigura tot sprijinul: finanţare, echipamente, materiale, întreţinere teren etc.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

3 ore ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

3 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

3 ore ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

3 ore ago

Protest AUR la Deva

Câteva sute de membri şi sim­pa­tizanţi ai Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), filiala ju­de­ţeană…

3 ore ago

Vața de Jos: Investiții cât pentru 10 comune, la un loc

Magdalena Șerban Cu proiecte care însumate depă­șesc 27 de milioane de euro, bani câștigați prin…

3 ore ago