Categories: Actualitate

Zi plină la Tribunalul Hunedoara. Patru criminali au fost aduşi în faţa instanţei

Loredana Goangă

Ieri, la Tribunalul Hunedoara, a început judecarea mai multor criminali din judeţ, aceştia fiind aduşi în faţa instanţei. Singurul care nu a putut ajunge a fost Lucian Marcu, aflat în arest la Aiud, însă inculpatul va fi prezentat magistraţilor astăzi. Bărbatul şi-a omorât cu sălbăticie concubina, fiind orbit de gelozie.

Înţelegere între părţi
Primul prezentat instanţei a fost Sergiu Gostian, cel care în noaptea de Crăciun 2013 a ucis un tânăr de 18 ani, într-o discotecă din satul Ostrov. Atunci, în urma unui conflict spontan, inculpatul a pus mâna pe un pahar şi l-a lovit în gât pe Vizitiu Mădălin, din Haţeg. Din nefericire, paharul s-a spart în gâtul acestuia şi i-a secţionat carotida, iar în urma hemoragiei puternice, băiatul nu a mai putut fi salvat.
Întrebată de judecător ce pretenţii are partea vătămată, mama tânărului a spus că s-au înţeles între părţi, iar daunele morale deja au fost achitate de tatăl lui Sergiu Gostian. Pentru a beneficia de o procedură simplificată de judecată, dar şi de o pedeapsă mai mică, inculpatul şi-a recunoscut în totalitate fapta, fiind suficiente probele strânse în perioada de cercetare penală. Totodată, potrivit Noului Cod Penal, din cauză că fapta a avut loc într-un loc public, încadrarea juridică a fost schimbată din omor calificat, în omor. Cu toate acestea, inculpatul, prin intermediul apărătorului său, a solicitat încadrarea juridică a faptei din omor, în lovituri cauzatoare de moarte,  urmând ca instanţa să se pronunţe la următorul termen de judecată, stabilit pe 23 aprilie.

Încă nu au fost cerute despăgubiri
În ceea ce îl priveşte pe Gabriel Vittorio Băţ, bărbatul care a zdrobit capetele părinţilor săi, chiar a doua zi de Crăciun a anului trecut, şedinţa de judecată a fost scurtă. Dat fiind faptul că una dintre părţi nu a cerut încă despăgubiri, a fost acordat un nou termen, tot pentru data de 23 aprilie. Atunci urmează a se clarifica latura civilă a cauzei. Deveanul Gabriel Vittorio Băţ, în vârstă de 57 de ani, le-a crăpat capetele părinţilor săi, ambii în vârstă de 85 de ani, cu un ciocan, într-un bloc din zona Mioriţa, din Deva. Alarmată că octogenarii nu răspund la telefon, o nepoată a victimelor a sesizat poliţiştii, îngrozitoarele crime fiind descoperite abia după două zile.

Urmează să îşi primească pedeapsa
Hunedoreanul Dorin Constantin Alimpescu a ajuns în arest după ce şi-a înjunghiat soţia, supărat că aceasta îi tot reproşează să îşi găsească un loc de muncă şi astfel să contribuie la întreţinerea familiei. La fel ca şi primul criminal prezentat, bărbatul a ales să îşi recunoască fapta şi să beneficieze de procedura simplificată de judecată şi reducerea pedepsei. La termenul de ieri, judecătorul a încheiat procesul, urmând ca pe 16 aprilie să îi fie pronunţată sentinţa.

I-a fost confirmat mandatul
În faţa instanţei a ajuns şi Cosmin Bărbuţi, criminalul care duminică dimineaţa a înjunghiat doi tineri, în faţa barului „Madness”, din Vulcan. Deoarece instanţa a emis pe numele său un mandat de arestare în lipsă, bărbatul fiind internat în spital, a doua zi după externare, acesta a fost adus pentru confirmare. „Mandatul de arestare preventivă a fost confirmat şi s-a dispus executarea acestuia”, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

11 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

11 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

11 ore ago