Zi-i Băsescu şi…

Tare mânios ieşit-a prezidentul Băsescu în public anunţând în gura mare, „urbi et orbi” (adică, mai pe înţelesul băsiştilor: pentru urbea orbilor, căci nimeni nu-i mai orb decât cel ce nu vrea să vadă…) că Sfinţia-Sa, măreţul Zeus, cel ce cu Constituţia pre Constituţie călcând, e apolitic, independent, bla-bla, da’-l vrea pe Boc preşedintele PDL, iar Blaga e câh, e căprar şi se leapădă de el ca de Satana! Ba cred c-a zis-o chiar şi de vreo trei ori…

C-aşa-i în democraţia prezidenţială băsistă: independent – independent, apolitic-apolitic, da’ până când, că d-aia-i preşedinte-jucător confirmat ca atare de marea înţelepciune a unor constituţionalişti şi spre întoarcerea privirilor unei Europe plictisite de atâta tupeu şi vanitate?
„Eu vreau democraţie şi egalitate, da’ asta doar CÂND vreau eu, CUM vreau eu, CU CINE vreau eu, şi întotdeauna trebuie să fiu CEL mai egal dintre ceilalţi egali”, iată motto-ul politic băsescian care cutremură un întreg PDL paralizat de frică. Înfricoşat atât de tare, încât nu-l mai ţin picioarele nici măcar să-şi exercite nu dreptul, ci OBLIGAŢIA de reprezentare a alegătorilor lor, care acum îşi dau cu pumnii în cap că au votat „la mişto”, „negativ” sau pe-o amărâtă de găleată, ori pe-un mic şi-o bere, în loc să deschidă bine ochii, plătind acum zilnic micul, berea şi găleata pe care le-au primit cu ani în urmă, azi la preţ dublu şi doar din jumătatea salariului avut la plantarea lui Băsescu la Cotroceni!
A vrut inimioara lui Băsescu partid prezidenţial, ca şi Putin, care să-i asigure o majoritate ce să-i permită să facă doar ce vor muşchii lui pentru tot restul vieţii? I s-a oferit! I-a dorit inimioara lui Băsescu să se joace de-a dictatoraşul, cam ca Putin? Gata, şefu’, s-a făcut! I s-a oferit pe o tipsie de argint până şi însăşi Curtea Constituţională! A vrut să hăhăie el la Bruxelles, să se închipuie mare conducător mondial, să fie apelat cu „Excelenţa Sa ” şi să fie deţinător al unei hălci de putere din umbră? Mai că s-a rezolvat: e atât de în umbră, de nu-l mai vede nimeni prin Europa sau aiurea, pe glob. L-a văzut mai îndeaproape doar Gaddafi, şi mai-mai că pleacă de la putere, săracu’, numai să nu mai dea peste Băsescu, pe undeva, vreodată…
Ce nu ştie însă Băsescu este că, nefiind de talia lui Putin, e doar ceva substanţial mai mic decât pilotul KGB-ist deţinător de centură neagră, curentul politic pe care l-a conceput în România portocalizată se numeşte, inclusiv din cauza  premierului Boc, liliputinism, şi nu e nimic de laudă ori mândrie patriotică să aderi la acest… curent politic!
Era de aşteptat, de către un om normal, ca prezidentul-jucăuş (că jucător ar fi dacă ar respecta regulile jocului) să realizeze că nu e la timona unui galoş ruginit într-un lighean, ci a unei ţări alcătuită din oameni. S-a dovedit că e greu să realizeze acest lucru, şi se comportă de parcă ar fi doar un mecanic care mai schimbă o garnitură, mai aruncă un şurub defect, mai taie o tablă… Ghinionul lui: conduce nişte oameni care, sătui de o astfel de conducere, au început să iasă în stradă. Nu poţi să te porţi cu oamenii precum cu nişte animale – mai devreme sau mai târziu, cizma de pe gât nu mai poate fi suportată, doar stau mărturie atâtea neamuri de cotropitori!
Câtă dreptate au nemţii ăia care protestează vehement în locul nostru: „România – ţara morţii”! Doar că ei se referă la câini, iar la noi, mor oamenii din lipsa asistenţei medicale sau din cauza restrângerii masive a acesteia, din tăierile de salarii şi pensii şi din alte – din ce în ce mai multe – cauze şi motive. Ies în stradă zeci de mii de nemţi să ne arate cu degetul că suntem criminali, iar Băsescu n-are nici o problemă cu guvernul acesta, mai rău decât conducerea de la Auschwitz! Din fericire, sunt semne că românul se trezeşte şi nervozitatea lui Băsescu, în plin crescendo, arată că a început să-i fie frică – o frică în creştere exponenţială, cu cât se apropie mai mult congresul PDL, unde, dacă a rămas fără Boc preşedinte, şi zilele sale la Cotroceni încep să fie numărate. Asta e bine: e semn că s-ar putea să înceapă o perioadă de normalitate. Să dea Dumnezeu!

Laurenţiu Nistor,
deputat în Colegiul Uninominal
nr. 1, Brad-Valea Mureşului

10 comentarii la „Zi-i Băsescu şi…”

 1. un minicinos si NISTOR, NU FACE NIMIC PENTRU JUDET, ESTE USOR SA IL CRITICE PE BASESCU SI BOC DACA EL NU FACE NIMICCCCCCCC
  LA OI SA MERGETI DEPUTATILOR DE HUNEDOARA CU MOLOT IN FRUNTE

 2. Nesimtiti,comunisti,pesedisti!!! Un pic de resoect pt.tara asta nu aveti!!! Numai de latrat sunteti buni…nimic constructiv nu auzim de la voi!!1 V-ati gandit vreodata sa lasa-ti ura la o parte si sa ajungeti la un minim consens sa fie mai bine pt.tara asta…

 3. DE ACORD CU DOAMNA DINAINTE, NISTOR DOAR BATE DIN GURA DEGEABA SI NU A FACUT N I M I C PENTRU HUNEDORENII CARE L-AU VOTAT. ASTA E SI EL PANA LA URMA – UN NIMIC. E USOR SA-I CRITICI PE ALTII CAND TU NU AI FOST IN STARE SA DUCI ROMANIA SPRE PROGRES IN 12 ANI. RUSINE !!!!

 4. Asa e dl. Nistor !Vorba ceea : Cine arunca primul piatra???
  De acord si eu ca putem zice si noi la fel despre Dl. Nistor !!!
  Ar merita sa tragem si apa, dar paguba ar fi prea mare daca toti hunedorenii am face asta.
  Si la cit e de infect nu-l spala nici Muresul !!!

 5. Baronul local de Şoimuş(Bejan),ăla care s-a pictat (ctitor)pe peretele de vest din biserica satului natal,cel mai bogat din satul lui cu 10 hectare sub steril pe care nici dracu nu le mai poate dovedi,doar EL a fost şeful comisiei de punere în posesie pe legea 18/90 ,el si-a luat pământul de sub steril ,de la toate neamurile , iar apoi le-a dat din rezerva ,,celor din sat,,adică din pământul oamenilor din sat!!!! Ulterior a încasat banii pe pământul expropiat ,dar care nu era al lui ,era a ,,celor din sat,,.Aşa s-a făcut şi cu pământ şi cu bani,din bani publici ,din renovări şi construcţii aberante şi megalomane,deh – neocomunist sadea!!. De fapt şi la sindicatul de la noi a modificat lista de atribuire a locuinţelor şi s-a trecut pe el în locul atuia ,care era în drept şi beneficiază de apartament la LIDO ,dar astea se uită…dar nu toţi uită !!.Sperăm că nu-l va propune şi susţine la Consiliul Judeţean pe ,,porcuşor,,(de la USL), sau poate face ca la comună ,susţine un ,,neica nimeni,, pentru a-şi ascunde hoţiile din primărie.Numai cu ăsta putea să-şi menţină toate neamurile în primărie!! Nu mai ai loc de ei ,de exemplu, una dintre fete are 4 servicii ,numai ca babacul să-şi poată primi parandărătul de baron local.Altă explicaţie nu există ,nu poţi fi in 4 locuri în acelaşi moment ,doar pentru a colecta banul din firmele de drumuri (DODA -Pascu-Neamţu -sub umbrela lui Costel Avram).Promovaţi-vă unul pe altul,latifundiari de Hunedoara ,că o să vă mai voteze dracu.
  Aşa că atenţie Nistor, pe cine susţii şi de la cine iei parandărăt pentru posturi,că suntem după tine şi,, te vom ajuta în campanie,, .
  Nu distruge partidul pentru visele tale nebune!!Nu-l duce în jos,opreştete domnule şi munceşte să-l ridici!! La bună vedere,PAŞTI frumoase şi fericite alături de cei dragi, la toată lumea!!!!

 6. Un deputat de carton … nu stiu dupa ce ii publica acest cotidian articolele aceste abjecte ,cred ca vor sa ne piarda ca cititori fideli . Asta nu face nimic , in afara de faptul ca toaca banii statului, jecmaneste primaria de la Soimus in continuare si apare cu cate o caricatura de articol aci la voi , in care il critica pe marinar , dar nu vine cu nici o solutie ptr, judet, ca doar noi l-am trimis acolo in fotoliul de parlamentar .

 7. Aveti perfecta dreptate ca asta-i un nimic.Doar un papagal.Nu trebuie bagat in seama

 8. ati ajuns un ziar PDL-ist. Cred ca acum imi este scarba de voi, domnilor reporteri. Sorina Popa nu este corect ce faci ! Ai mancat o piine de pe urma lui Molot! Sa-ti fie rusine !

 9. Toata lumea isi da cu parerea despre ce trebuie sa faca altii, dar noi fiecare dintre noi facem ce trebuie?
  Hai sa-i ardem la vot acolo unde este uninominal si sa nu mai votam partidul daca nu iese in fata cu oamenii pe care noi ii apreciem!

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.