Categories: ActualitateFlash

Zece şcoli din judeţ nu au autorizaţie de incendiu

Declaraţiile de la sfârşitul săptămânii trecute a premierului interimar, Sorin Cîmpeanu, conform cărora doar şapte la sută dintre şcolile din ţară au autorizaţie cu privire la protecţia contra incendiilor au pus pe jar autorităţile.    
Drept urmare, toate instituţiile de învăţământ au fost luate la control şi puse să scoată autorizaţiile de la sertar, între timp aflându-se că numărul şcolilor securizate împotriva incendiilor este mult mai mare.
Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara, la noi în judeţ sunt 582 de corpuri de clădire în care funcţionează instituţii de învăţământ. Dintre acestea, 555 nu necesită autorizaţie de securitate împotriva incendiilor, 17 sunt autorizate, iar 10 sunt pe cale să obţină avizul necesar. „Conform Legii 307/2006 se autorizează doar clădirile asupra cărora se intervine şi clădirile noi, cele vechi nu necesită autorizaţie de securitate împotriva incendiilor. Mai exact, clădirile vechi îndeplinesc condiţiile cerute de Legea privind apărarea împotriva incendiilor, în cazul lor nefiind necesară o astfel de autorizaţie. Acestea sunt verificate anual de către ISU, iar în urma controalelor se încheie un proces verbal în care se menţionează eventualele nereguli care trebuiesc remediate. De reţinut este că toate şcolile din judeţ funcţionează în condiţiile legii”, a explicat Mircea Boian, inginer la compartimentul tehnic administrativ al IŞJ Hunedoara. Întrebat cine va fi responsabil dacă se va întâmpla vreo nenorocire la cele 10 şcoli, care nu au autorizaţie de securitate contra incendiilor şi care funcţionează totuşi, acesta a afirmat că: „responsabile vor fi conducerile unităţilor de învăţământ”. (N. Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • E rusinos sa sti ca pui in pericol viata copiilor .Ar trebui inchise scolile pana se rezolva autorizatile de aparare .

  • Care sunt acele scoli? Nu fiti complici cu coruptii! Va rugam sa le faceti publice! Va somam sa nu mai tolerati indiferenta si sa pune-ti in pericol viata copiilor nostrii, viitorul natiunii!

  • Cine sunt directorii de scoli care au aceste probleme? Primarii stiu de aceste probleme! Va rugam sa publicati lista acestor unitati scolare.

  • Am mai spus-o de multe ori şi nu doar eu: instituţiile statului nu-şi fac datoria. Punct.

  • @Vili Rupa
    Ai dreptate. Ce atata scoala. Nici tu n-ai scoala dar ai stiut sa fraieresti statul cu cateva mii de euro.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Unul muncește de zor iar alții se fălesc cu re­a­lizările. Asta spun bâr­fi­torii din vestul…

17 ore ago

Bulina albă

Georgeta Manolache, coordonatorul Clubului AC Străjerii Lupeni Pentru organizarea unei noi ediții a Maratonului Straja,…

17 ore ago

Bulina neagră

Laurențiu Măcinic, de 30 de ani, din București Pentru că a fost arestat preventiv de…

17 ore ago

Declic a „detonat” barajul de la Mihăileni

ONG-iștii au obținut în instanță suspendarea lucrărilor la investiția hidrotehnică   Adriana Năstase Dat ca…

17 ore ago

Polițistul acuzat de furt, condamnat pentru instigare la mărturie mincinoasă

Agentul de la Poliţia orașului Simeria fusese reclamat de proprietarul unui autoturism, parcat în zona…

17 ore ago

Șofer băut, „turnat” de propria soție

Bărbatul s-a certat cu consoarta și a plecat de acasă cu mașina cu gândul să…

17 ore ago