Categories: Sport

Zece medalii naţionale la lupte libere

Tradiţia de succes a „şcolii de lupte” hunedorene a fost apărată prin cucerirea a 10 medalii la finala Campionatului Naţional Individual de lupte libere al cadeţilor, desfăşurată la Iaşi. Cele mai bune rezultate le-au obţinut sportivii de la CSS Hunedoara, care şi-au trecut în palmares jumătate dintre trofee, respectiv o medalie de aur şi patru de bronz, în vreme ce CSS Petroşani şi CNS „Cetate” Deva au smuls împreună cinci medalii de bronz.
Un campion şi patru speranţe
Singurul luptător hunedorean care s-a încoronat campion naţional la ediţia 2014 a fost Nicuşor Dumitra de la CSS Hunedoara. Acesta a triumfat în finala categoriei 39 de kilograme, care a fost recent înfiinţată la nivel de cadeţi. La aceeaşi categorie, Bogdan Blaga, de la clubul de pe Cerna, şi-a trecut în cont medalia de bronz, semn că hunedorenii au fost la putere la această categorie. A treia medalie masculină a CSS Hunedoara a fost de bronz, fiind cucerită de Răzvan Dumitra la categoria 54 kilograme. CSS Hunedoara a fost prezentă pe podium şi în concursul feminin prin Mădălina Muntean (ctg. 52 kg) şi Raluca Atofanei (ctg. 56 kg), ambele medaliate cu bronz. Ioan Boca, antrenor la CSS Hunedoara, consideră că unele medalii puteau fi mai strălucitoare şi că numărul trofeelor putea fi mai mare. „Răzvan Dumitra, component al Lotului Naţional şi al Centrului Olimpic de la Bucureşti, trebuia să fie campion, dar a concurat accidentat. Evoluţia sa a avut de suferit din acest motiv şi a luat doar bronzul, deşi e cel mai bun din ţară la categoria sa. Ceilalţi patru medaliaţi puteau fi mai sus, dar le-a lipsit experienţa, toţi fiind debutanţi la nivel de cadeţi, după ce în anii trecuţi au fost campioni sau vicecampioni la nivel de copii. Se mai puteau câştiga două-trei medalii, dar sportivii care ar fi avut şanse au picat în primele tururi cu favoriţi şi au fost eliminaţi prematur”, a spus Ioan Boca. CSS Hunedoara a mai punctat prin clasarea pe locul cinci a sportivului Radu Sabău (ctg. 76 kg).
De cinci ori bronz
Luptătorii de la CSŞ Petroşani, pregătiţi de Cristian Popa şi Gheorghe Răducu, şi-au îndeplinit obiectivul, cucerind trei medalii de bronz. Bianca Titianu (ctg. 60 kg), Dănuţ Feraru (ctg. 58 kg) şi Geandani Neacşu (ctg. 54 kg) s-au impus în finalele mici ale categoriei, după ce au fost învinşi în semifinale. CSS Petroşani a mai acumulat puncte prin două clasări pe locul cinci reuşite de Petre Heresteşan (ctg. 69 kg), Diana Ocu (ctg. 56 kg) şi patru clasări pe locul şapte realizate de: Florin Heresteşan (ctg. 50 kg), Ionuţ Borbely (ctg. 58 kg), Vasile Chivari (ctg. 63 kg) şi Alexandru Bonciulea (ctg. 100 kg). „Obiectivul nostru era să cucerim două medalii naţionale, iar prin cele trei trofee de bronz acesta a fost depăşit”, a declarat antrenorul Gheorghe Răducu.
Sportivii Alexandro Macingo (ctg. 63 kg) şi Denisa Fodor (ctg. 46 kg), legitimaţi la CNS „Cetate” Deva, au obţinut medaliile de bronz. Cei doi luptători antrenaţi de Suraj Moravan au urcat pe podium, în contextul în care ediţia 2014 a campionatului naţional a fost extrem de puternică. „Macingo a trecut în turul doi de un fost campion naţional, dar în semifinale, a fost învins de un luptător din Republica Moldova, legitimat la CSM Oneşti. În finala pentru bronz, Alexandru a fost mai puternic decât un alt sportiv din Republica Moldova, legitimat la CSM Iaşi. Cluburile din Iaşi şi Oneşti au legitimat foarte mulţi sportivi din Republica Moldova care sunt foarte puternici, iar în acest context, concurenţa la medalii a fost deosebit de acerbă”, a spus Suraj Moravan. CNS CSS „Cetate” Deva a mai punctat prin clasările pe locul şapte reuşite de Gabriela Munteanu (ctg. 46 kg) şi Sergiu Donu (ctg. 85 kg).
Ediţia 2014 a finalei Campionatului Naţional Individual de lupte libere al cadeţilor s-a desfăşurat la Iaşi, la finalul săptămânii. (C. Marinuţ)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

3 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

3 zile ago