Magdalena Şerban

După şase mandate consecutive pe care le-a ca primar Simion Meteşan, comuni­tatea din Balşa s-a orientat către un nou primar, liberalul Traian Felician Jude (foto). Nici acesta nu e străin de conducerea locală, venind din poziţia de viceprimar. Tot aparatul administrativ a fost validat şi a depus jurământul de credinţă.
„Festivitatea a avut loc în prezenţa pre­fectului Călin Petru Marian. Consiliul Local înseamnă şase reprezentanţi ai PNL şi trei de la PSD, iar eu am fost ales cu aproape 70 la sută de către populaţia cu drept de vot. Le mulţumesc mult pentru încredere şi susţinere. Am la activ cinci mandate de viceprimar, deci pot spune că deţin sufi­ci­entă experienţă pentru ceea ce mi-am pro­pus să realizez la nivel de proiecte. Pentru fiecare sat aparţinător am în vedere câte un obiectiv de bază, dar pe ansamblu, mo­dernizarea drumurilor rămâne o prioritate şi o necesitate comună. Aici intră Techereu, Vălişoara şi Galbena. Sunt drumuri din piatră şi trebuie asfaltate plus prevăzute rigole de scurgere acolo unde situaţia o cere. Aşteptăm noile axe europene să ve­dem dacă ne oferă posibilitatea accesării banilor nerambursabili de la UE sau poate chiar noul Program de Dezvoltare Locală (PNDL III). Avem intabulate drumurile, dar nu pe toate. Mai trebuie să continuăm cu ce a rămas. Există un proiect făcut mai demult pentru reţea de apă şi canalizare, dar cred că oamenii s-au obişnuit şi preferă să tragă apa de la fântână sau au hidrofor, în cea mai mare parte, deci nu prea îşi do­resc să plătească pentru apă. Mai ales că nu există probleme să sece fântânile. Pen­tru canalizare, se folosesc decantoare”, arată Traian Felician Jude, primarul din Balşa.
Acesta speră ca mult aşteptatul drum de legătură, DJ 741, Crişcior – Bucureşci – Almaşu Mic de Munte, ce aparţine de Con­siliul Judeţean Hunedoara, să se concre­tizeze cât mai curând, fiind vital în dezvol­tarea arealului. Ce îl bucură e că în ultima perioadă s-au achiziţionat case în zonă, fiind un prim pas în înlăturarea pericolului depopulării care ameninţă localităţile de munte sau pe cele retrase.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago