Categories: Sport

Vremuri grele la rugby

Ciprian Marinuţ

Echipa Ştiinţa Petroşani se află în impas. Trei înfrângeri consecutive în campionatul Diviziei Naţionale, bani puţini şi o listă consistentă de jucători accidentaţi sunt doar câteva dintre necazurile unei echipe care pe vremuri scria istorie în acest sport.

Sărăcie şi dezinteres
Antrenorul Alexandru Lupu  trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte situaţia unicei echipe de rugby din judeţ. Cu cel mai bun lot din punct de vedere valoric, Ştiinţa se află abia pe locul patru în campionat, având patru înfrângeri şi trei victorii în Divizia Naţională, deoarece problemele interne par să pună stăpânire pe psihicul jucătorilor, care se simt ai nimănui. „Traversăm o perioadă foarte dificilă. Uneori avem impresia că suntem ai nimănui. Avem cel mai bun lot valoric, am adus cei mai buni jucători din ţară la nivel de tineret şi totuşi, pierdem meciurile. Cred că anunţul făcut de oficialii clubului, că se va juca fără prime în acest sezon competiţional, nu le-a căzut bine jucătorilor, care uneori se simt singuri”, a spus Alexandru Lupu.

Infirmerie plină
Ştiinţa va juca, la finalul acestei săptămâni, la Năvodari, iar problemele de lot sunt foarte mari, întrucât nu mai puţin de cinci jucători sunt accidentaţi: Ivan, Barbu, Cojocaru, Paraiban, Borz. „Ne va fi foarte greu, dar eu sper să ne revenim şi să ne fie mai bine. Mai avem de jucat trei meciuri şi trebuie să le jucăm cu fruntea sus, indiferent de situaţie”, a explicat antrenorul Alexandru Lupu. Ştiinţa Petroşani a suferit prima înfrângere pe teren propriu în actualul sezon al Diviziei Naţionale (eşalonul doi valoric), în partida din cadrul etapei a VII-a cu RC Stejarul Buzău, disputată pe Stadionul din Dealul Institutului. Petroşănenii au cedat în faţa ocupantei locului doi cu scorul de 21-32 şi au rămas pe locul patru al clasamentului, cu 16 puncte acumulate. Pe primele trei poziţii în ierarhia Diviziei Naţionale se află Poli Agro Iaşi – 31 puncte, RC Stejarul Buzău – 28 puncte şi RC Bârlad – 19 puncte.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

2 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

2 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

2 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

2 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

2 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

2 ore ago