Categories: Comunitate

Vremuri bune pentru Parcul Industrial Hunedoara

Magdalena Şerban

Conducerea Parcului Industrial Hunedoara dă asigurări că în vară, gradul de ocupare a platformei  va atinge pragul maxim. Efectele acestui demers se vor cuantifica prin crearea de locuri de muncă, regim investiţional în zonă şi creare de plusvaloare. Prin urmare, echipa realizată alături de primarul municipiului, Viorel Arion, dă roade, anul 2013 putând fi considerat cea mai bună perioadă de care a avut parte Parcul Industrial Hunedoara până în prezent.

Grad de ocupare de 90 la sută
„În momentul în care am preluat conducerea Parcului Industrial, gradul de ocupare era de circa 47 la sută, dintre care o cotă importantă era reprezentată de parcele neutilizate în scop economic. De atunci şi până în prezent, din surse proprii, Parcul Industrial a investit peste 650.000 lei în infrastructură şi în modernizări. Aceste investiţii au dat o nouă faţă platformei industriale a municipiului, ceea ce a creat perspective favorabile şi deosebit de actractive pentru mediul de afaceri şi nu numai. Astfel, vorbim în prezent de un grad de ocupare contractat de circa 90 la sută din întreaga suprafaţă a Parcului, iar eforturile noastre nu se opresc aici. Avem deja transmisă Consiliului Local Hunedoara intenţia noastră de a concesiona în luna iunie 2013 o nouă parcelă în suprafaţă de 4.200 mp, suprafaţă pe care agentul economic interesat va desfăşura o activitate economică în sfera producţiei de componente pentru corpuri de iluminat. Toate aceste realizări au avut la bază o nouă politică managerială a echipei de la Parcul Industrial, ce a coroborat crearea locurilor de muncă cu un regimul investiţional superior care să permită perspectiva unei dezvoltări durabile în zonă. Este foarte important ca activităţile economice care se stabilesc în Hunedoara să aibă la bază şi un grad ridicat de tehnologizare şi procese economice performante, aceste lucruri dând stabilitate economică”, a declarat Valeriu Bejinariu (foto), directorul general al Parcului Industrial Hunedoara. Tot el a mai precizat că au existat şi momente dificile pe parcursul anului 2012, când a fost necesar să se renunţe la unele contracte de concesiune, din cauza faptului că respectivii concesionari nu desfăşurau activităţile  economice asumate prin oferta tehnico-economică depusă în procedura iniţială, iar perspectiva platformei devenise una de oportunitate imobiliară, şi nu de implementare de activităţi economice.

Noi investitori, noi locuri de muncă
Cât priveşte perioada curentă, se poate discuta de patru noi contracte de concesiune, adică patru noi perspective de locuri de muncă pentru hunedoreni. „Agenţii economici concesionari au depus în cadrul ofertei lor tehnico-economice şi asumarea creării a cca. 400 de noi locuri de muncă pentru perioada următorilor cinci ani. Este un lucru remarcabil, Parcul Industrial Hunedoara tinzând către cifra de 800 de locuri pentru perioada menţionată. De asemena, este demn de reţinut şi faptul că există perspectiva aducerii unui nou investitor major în Parcul Industrial”, mai arată Bejinariu. Ce mai trebuie menţionat este faptul că Primăria Hunedoara, în persoana  primarului Viorel Arion, desfăşoară negocieri serioase în acest sens, perspectiva însemnând cel puţin 300 de noi locuri de muncă.

Taxă administrativă mai mică
Cum era şi normal, sunt puse la bătaie şi facilităţi de ordin fiscal, pentru ca agenţii economici să-şi poată concentra atenţia, în primii trei ani de activitate, pe dezvoltarea afacerii. Aşa că investitorii care au ales Parcul de la Hunedoara vor plăti cu cca. 60 la sută mai puţin ca până acum. „Taxa de administrare s-a modificat astfel: în primele trei luni, aceasta este zero, oferind posibilitatea investitorilor să-şi folosească întreaga resursă financiară pentru realizarea documentaţiei şi investiţiei asumate. Plus că în următoarele 21 de luni de contract, investitorii au o reducere de 50 la sută de la actualul cuantum al taxei de administrare, respectiv doar 0.06 euro/mp/lună + TVA. Doar după finalizarea investiţiei, agentul economic va plăti 0,09 euro/mp/lună + TVA, care oricum, înseamnă cu 25 la sută  mai puţin decât nivelul maxim al taxei de administrare ce era stipulat în vechiul caiet de sarcini. Concesiunea se face pe o perioadă de 49 de ani. Valoarea redevenţei contractului de concesiune a rămas aceeaşi şi se achită tot către Primăria Hunedoara”, precizează Valeriu Bejinariu, directorul general al Parcului Industrial.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

13 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

13 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

13 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

13 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

13 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

13 ore ago