Categories: Actualitate

Vor reuşi brădenii, în frunte cu primarul lor, să urce pe Mont Blanc?

Sorina Popa

Brădenii care au pornit să cucerească Vârful Mont Blanc, din Alpi, s-au aflat, ieri, în a doua zi de ascensiune a muntelui. Din şapte bărbaţi, care au plecat din Brad, doar patru mai continuau să urce, ieri, după ce doi au rămas la bază, iar unul dintre ei nu s-a putut acomoda cu aerul rarefiat şi s-a întors de la refugiul Tete Rousse.

Au străbătut partea tehnică a traseului
„Am dormit doar două ore, în noaptea de duminică spre luni, nu s-a putut mai mult, din cauza aerului rarefiat. Aşa se întâmplă la o altitudine de peste 3.000 de metri. Unul din grup nu a avut încotro şi s-a întors jos, nu putea să continue şi, ca atare, nu avea rost să riscăm”, a declarat primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
De la refugiul „Tete Rousse“ până la refugiul „Goűter“ (3.817m) traseul traversează o zonă stâncoasă dificilă din punct de vedere tehnic, însă datorită numeroaselor cabluri de oţel montate, aceasta este accesibilă fără a necesita echipament special. Riscul cel mai mare este cauzat de căderile de pietre. Etapa durează circa trei-patru ore. Mai sus de „Goűter“, traseul continuă pe gheţar, ascensiunea durând aproximativ şase ore. „Atacăm ultima etapă, spre vârf, în noaptea de luni spre marţi, pornim pe la ora 2 noaptea, va dura aproximativ 11 ore să ajungem până pe Mont Blanc şi să ne şi întoarcem la refugiul Gouter. Sperăm să reuşim”, a spus primarul Florin Cazacu.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat cârcotașii ăștia cărora nu le sca­pă nimic că un examen pentru un post…

o zi ago

Bulina albă

Liviu Simedroni, primarul din Răchitova Pentru că își încheie mandatul cu fruntea sus, reușind, de-a…

o zi ago

Bulina neagră

Dragoș C., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de…

o zi ago

COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 18-19 septembrie 2024, doamna Natalia-Elena Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse,…

o zi ago

Zeci de pompieri hunedoreni au pornit spre zonele inundate

Un număr de 32 de pompieri hune­do­reni au pornit spre zonele afectate de inundații din…

o zi ago

Cum a ajuns un tânăr de 27 de ani să moară după administrarea vaccinului anti-COVID. Sângerări și cheaguri în creier

O anchetă privind moartea unui tânăr din cauza unui cheag de sânge apărut pe fondul…

o zi ago