www.mesagerulhunedorean.ro

Vom găzdui Campionatul European de Atletism Under 20 din 2023

Consiliul European Athletics (Asociaţia Europeană a Federaţiilor de Atletism), în­trunit la Lausanne, a acordat României cel de-al doilea campionat european cu probe de pistă, după Campionatul European de Atle­tism pe Echipe – Liga 1 care se va desfă­şura în luna iunie a acestui an la Cluj-Na­poca.
Campionatul European de Atletism Under 20 din 2023 se va desfăşura la Cluj Na­poca,iar după prezentarea candidaturii României, preşedintele European Athletics, Dobromir Karamarinov, a felicitat comisia de candidatură şi a apreciat faptul că România a făcut paşi importanţi către organizarea de mari competiţii europene.
Acesta a subliniat faptul că România a de­monstrat în ultimii ani aplecarea către com­petiţiile mari de pistă şi a faptul că poate deveni un organizator de talie europeană.
După Campionatul Balcanic de Juniori din 2019 a urmat Campionatul Balcanic de Se­niori din 2020 şi, anul acesta, Campionatul European pe Echipe Liga 1. Toate compe­ti­ţiile au fost şi vor fi găzduite de Cluj Arena!
Din echipa de prezentare a candidaturii Ro­mâniei au făcut parte preşedintele Fede­raţiei Române de Atletism, Florin Florea, directorul Cluj Arena şi consilier în Consiliul Local Cluj-Napoca, Radu Raţiu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Atletism, Ioan Mă­ce­laru şi consultantul de comunicare al Fede­raţiei Române de Atletism, Cătălina Zorojanu iar la startul depunerii de candidaturi pentru acest campionat au fost aliniate şase ţări.
Ultimele trei ediţii ale acestei competiţii au avut loc astfel: Eskilstuna (Suedia) – 2015, Grosseto (Italia) – 2017 şi Boras (Suedia) – 2019. În acest an, European Athletics U20 Championships va avea loc la Tallin (Estonia), în perioada 15-18 iulie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.