Categories: Comunitate

Vocea străzii 23.08.2011

Amenzi usturătoare, da, confiscarea maşinii, nu!

Reprezentanţii Poliţiei Rutiere au venit cu noi propuneri de modificare a Codului Rutier, menite a duce la respectarea de către şoferi a normelor de circulaţie pe şosele şi scăderea numărului accidentelor. Printre altele, aceştia propun ca valoarea amenzilor să crească până la 2.000 de euro, dar şi ca maşinile conduse cu viteză excesivă să fie confiscate. Am ieşit pe stradă, pentru a vedea ce părere au hunedorenii despre aceste propuneri, punându-le următoarele întrebări:
1. Sunteţi de acord cu propunerile reprezentanţilor Serviciului Rutier?
2. De ce?

Nicolae Rovinar, 38 de ani, şofer de TIR:
1. Nu în totalitate.
2. Având în vedere că numărul accidentelor grave, produse din cauza vitezei excesive, este în creştere, ar fi bine ca măsurile să fie mai aspre. Totuşi, este exagerat să confişti maşina unui vitezoman. Poate acesta are alta şi astfel nu se rezolvă nimic.

Marinela Angheluţă, 53 de ani, muncitor calificat:
1. Nu.
2. Ar trebui să caute altfel de pedeapsă, în locul celei de confiscare a maşinii. Mai bine i-ar confisca permisul de conducere pentru totdeauna.

Ion Pisano, 45 de ani, mecanic:
1. Da şi nu.
2. Da, sunt de acord cu mărirea valorii amenzilor, însă nu cred că soluţia cea mai bună este confiscarea maşinii. Prin astfel de pedepse nu se rezolvă nimic.

Ioan Vasilescu, 65 de ani, pensionar:
1. Nu.
2. Sunt multe variante care ar putea avea un efect asupra vitezomanilor. Amenzile mari şi reţinerea permisului de conducere pe o perioadă mare de timp, poate i-ar mai linişti. Dar confiscarea maşinii nu e o soluţie.

Nicoleta Maria Jula, 38 de ani, croitoreasă:
1. Da.
2. Pentru că accidentele cele mai multe în care oamenii îşi pierd vieţile sunt produse de viteza excesivă. Se pare că sistemul de puncte de penalizare, amenzile şi ridicarea carnetului nu îi mai sperie pe şoferii care conduc cu viteză prea mare. Poate o astfel de măsură îi va speria.

Echipa „Vocea străzii”: Cristina Ghenea – reporter
şi Mihai Mărginean – fotoreporter.

MesagerulHunedorean