Eveniment

Vinovaţii cer strămutarea procesului

MINERI - EXPLOZIE - MINA PETRILA

Dana Istudor

 Magistraţii au amânat judecarea dosarului în care trei foşti şefi ai minei Petrila sunt inculpaţi pentru accidentul colectiv de muncă produs în anul 2008, când 13 mineri au murit şi 15 au fost grav răniţi.

Rudele victimelor, nemulţumite
Decizia de amânare a cauzei a venit pe fondul unei cereri depuse de către avocatul lui Aurelian Necula, fostul director al EM Petrila, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin care cere strămutarea procesului, fără a face publice şi motivele care stau la baza solicitării. Cererea de strămutare a procesului se va judeca pe data de 25 ianuarie 2010, iar din acest motiv, s-a decis că nu se poate continua procesul decât după ce ICCJ va delibera cu privire la strămutare.
În şedinţa de ieri, trebuiau să se judece excepţiile ridicate la termenul din luna noiembrie, de către apărătorii inculpaţilor, care au invocat faptul că, declaraţiile unor persoane audiate pentru întocmirea de către procurori a dosarului de cercetare penală, au fost luate de către poliţişti fără delegare, conform procedurilor legale. Inclusiv actele întocmite de procurori au fost puse sub semnul întrebării de către apărătorii celor trei inculpaţi, aceştia acuzând faptul că pe documente apar ştersături, corecturi şi adnotări. În consecinţă, au cerut judecătorului să dispună retrimiterea dosarului la procurori, pentru refacerea urmăririi penale. Amânarea decisă ieri a nemulţumit rudele victimelor tragediei miniere, cât şi pe ortacii care au supravieţuit şi au fost prezenţi la proces. Rudele şi urmaşii minerilor decedaţi în explozii consideră că nu se urmăreşte altceva, decât tergiversarea procesului. Instanţa a stabilit pentru data de 2 februarie un nou termen în dosarul exploziilor de la EM Petrila.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura