Categories: Sport

Viitorul luptelor sunã bine

Ciprian Marinuţ

Nouă reprezentanţi ai cluburilor hunedorene au reuşit să urce pe podiumul Campionatului Naţional de lupte libere, rezervat copiilor, desfăşurat la finalul săptămânii, la Târgu Jiu. Cel mai bine s-au prezentat luptătorii de la CSS Hunedoara, care au câştigat patru trofee, dar şi cei de la CSS Petroşani şi CNS CSS „Cetate” Deva au fost în top, primii cu trei medalii, iar devenii cu două.

Mult talent, puţină experienţă
Rezultatele competiţiilor rezervate copiilor sunt imprevizibile, deoarece „reţeta succesului” la practicanţii de lupte libere cu vârste între 12 şi 15 ani este radical diferită de cea a sportivilor mai mari şi mai experimentaţi. Şi totuşi, luptătorii de la CSS Hunedoara, „Cetate” Deva şi CSS Petroşani au reuşit să îmbine calităţile native cu cunoştinţele acumulate în sala de antrenament şi au onorat blazonul şcolii de lupte hunedorene. Luptătorii antrenaţi de Emil Nicoară şi Ioan Bota la CSS Hunedoara au obţinut o medalie de aur, două de argint şi una de bronz, având cel mai bun palmares dintre cluburile din judeţ. Titlul de campion naţional l-a cucerit Răzvan Dumitra la categoria 47 de kilograme, un sportiv cu „supradoză de talent”. Fratele său, Nicu Dumitra, a trebuit să se mulţumească cu medalia de argint, întrucât a pierdut finala categoriei 32 de kilograme. Tot pe locul doi s-a clasat şi Simona Iliuţă la categoria 34 kilograme, în vreme ce Mădălina Munteanu a obţinut medalia de bronz, la categoria 48 kilograme. „Un bilanţ de patru medalii de la cei 17 sportivi ai clubului nostru este foarte bun, în condiţiile în care la start s-au aflat peste 400 de luptători din toată ţara. Important e ca toţi aceşti copii să continue să vină la sală, pentru a merge mai departe pe drumul performanţei”, a spus antrenorul Emil Nicoară.

Campioană încă de la debut
Chiar dacă s-a aflat la primul concurs naţional din viaţa sa, Gabriela Munteanu, de la CNS CSS „Cetate” Deva a devenit campioană naţională a categoriei 44 kilograme. În turul I, deveanca a eliminat o sportivă de la CSS Buzău. Apoi, a trecut de adversare de la CSS Drobeta Tr. Severin, Dinamo Braşov şi LPS Botoşani, iar în finală, s-a impus în faţa unei luptătoare de la CSM Vaslui. „Gabriela s-a mobilizat şi a luptat fără emoţii, câştigând toate cele cinci meciuri disputate, în condiţiile în care era o debutantă la competiţiile naţionale. Sportiva a început luptele acum un an la clubul din Dobra, iar de câteva luni a venit la Deva şi a progresat foarte mult”, a spus antrenorul Suraj Moravan. A doua medalie pentru CSS „Cetate” Deva a fost obţinută de Ionuţ Anca, medaliat cu bronz la categoria 32 kilograme, în vreme ce Artemis Bolog (ctg. 52 kg) s-a clasat pe cinci, iar Constantin Mihalca (ctg. 59 kg) a fost pe şapte. „Toţi sportivii noştri participanţi la această competiţie s-au autodepăşit. Cred că efortul şi randamentul lor a fost mai bun, datorită noilor echipamente asigurate de conducerea clubului”, a precizat antrenorul Suraj Moravan.

Trei medalii, nici un titlu
CSS Petroşani este doar pe locul trei pe plan judeţean, prin prisma rezultatelor de la acest campionat, deoarece îi lipseşte medalia de aur, deşi a avut trei sportivi pe podium. Cel mai aproape de titlul de campioană a fost Diana Ocu (ctg. 62 kg), care a pierdut finala şi a obţinut medalia de argint. Celelalte două medalii, ambele de bronz, ale clubului din Valea Jiului, au fost obţinute de Bianca Covaci (ctg. 62 kg) şi Dănuţ Feraru (ctg. 59 kg). La un pas de medalie au mai fost Dabriela Soloma (ctg. 70 kg), care s-a clasat pe cinci, precum şi Ioan Hodiu (ctg. 66 kg) şi Ionuţ Borbely (ctg. 53 kg), ambii ocupanţi ai locului şapte. „Este un palmares bun, întrucât la nivel de copii, rezultatele sunt imprevizibile. Puteam obţine mai multe medalii, dar lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul”, a afirmat antrenorul Gheorghe Răducu.
Luptătorii hunedoreni vor participa la sfârşitul săptămânii la etapa finală a Campionatului Naţional de cadeţi (14-16 ani), unde lupta pentru medalii va fi şi mai acerbă.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

23 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

23 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

23 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

23 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

23 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

23 de ore ago