Categories: Sport

Victorioşi în derbi, învinşi la Comisie

Ciprian Marinuţ

Minerul Uricani a câştigat derbiul etapei din weekend a Ligii a IV-a Hunedoara, 2-0, în deplasare, cu Gloria Geoagiu, însă a picat de pe primul loc al clasamentului, în urma unei decizii a Comisiei de Disciplină. În fotoliul de lideră a revenit Universitatea Petroşani, care a câştigat la masa verde, scor 3-0, întrucât adversara sa, CS Ghelari, nu s-a prezentat la meci.

Buni la fotbal, „păcătoşi” în acte
Campioana de toamnă, Minerul Uricani, a stat doar câteva zile pe primul loc al Ligii a IV-a. Roş-negrii au fost puşi la colţ de Comisia de Disciplină a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara, pentru folosirea unui jucător aflat în stare de suspendare. Astfel, jocul dintre Minerul Uricani şi Hercules Lupeni câştigat de „mineri” pe teren cu 3-0, în etapa trecută, din 20 aprilie, a fost omologat cu 3-0 în favoarea grupării din Lupeni. Trupa din Uricani a pierdut punctele câştigate prin fotbal şi a mai primit şi o penalitate sportivă de 300 de lei, deoarece l-a folosit în acel meci pe Alexandru Cojocaru, jucător care avea şapte avertismente şi era în stare de suspendare. „Cei de la Minerul sunt foarte supăraţi că oficialii Comisiei de Competiţii a AJF Hunedoara au sesizat Comisia de Disciplină în acest caz, dar este doar vina lor. În fotbal, totul se plăteşte conform regulamentului”, a spus Adrian Radu, preşedintele Comisiei de Competiţii a AJF Hunedoara. Tot după acest meci cu năbădăi,  jucătorul Sorin Bejan de la Hercules Lupeni a fost sancţionat cu patru jocuri suspendare şi o amendă de 150 lei,  pentru insulte şi încercarea de scuipare a arbitrului, după ce a fost eliminat.

Rocadă înaintea duelului direct
Cu trei puncte mai puţin din ceea ce agonisise, Minerul Uricani a picat pe locul doi în clasament, deşi a câştigat derbiul de sâmbătă, 2-0, în deplasare, cu Gloria Geoagiu. Trebuie remarcat că „roş-negrii” s-au dovedit mai buni chiar pe terenul echipei care etapa trecută schimbase lidera prin victoria cu… Universitatea Petroşani. În aceste condiţii, pe primul loc a revenit Universitatea Petroşani, grupare care s-a aflat cele mai multe etape la conducere în acest sezon „nebun” al Ligii a IV-a. „Studenţii”  au câştigat la masa verde, 3-0, partida cu CS Ghelari, care nu s-a prezentat la meci, şi au acum cu două puncte mai mult decât „rivalii” din Uricani. Situaţia luptei pentru promovare se va putea decide în mare măsură în etapa următoare, când primele două clasate se vor întâlni faţă în faţă pe terenul din Uricani.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

ANUNŢ VÂNZARE

Vând fotoliu rulant pentru persoane cu handicap, cadru metalic nou, bicicletă medicinală. Relații la telefon…

16 ore ago

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

3 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

3 zile ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

3 zile ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

3 zile ago