Categories: Sport

Victorie subţire, speranţe intacte

Ciprian Marinuţ

Echipa naţională de futsal a României, cu trei jucători de la AFC Fiat Autobergamo Deva în teren, a învins cu 2-1 Serbia, în manşa tur a barajului de calificare la turneul final al Campionatului European de Futsal, Belgia 2014, disputată ieri, la Călăraşi. Rezultatul e subţire şi uşor nedrept, prin prisma aspectului jocului, dar păstrează intacte şansele de calificare ale tricolorilor.
Trio devean în prim-plan
Trei dintre cei patru jucători de la AFC Fiat Autobergamo Deva convocaţi la lot au fost în prim-planul partidei de ieri. Robert Lupu a fost căpitanul tricolorilor şi a pasat decisiv la golul marcat de colegul său de la Autobergamo Deva, Florin Matei. Acesta a deschis scorul, 1-0, în minutul trei al partidei, cu o execuţie de fineţe la fel cu cele cu care a încântat publicul şi pe vremea când juca la FC CIP Deva. Al treilea devean titular în echipa României a fost portarul Vlad Iancu, care a apărat poarta naţionalei pe parcursul tuturor celor 40 de minute de joc.
România a condus cu 2-0 la pauză prin golul marcat de Marian Şotârcă (min. 7), şi el, un fost component al FC CIP Deva, dar care evoluează acum la CS Smart Bucureşti. Tricolorii îşi puteau mări avantajul, asigurându-şi un retur mai lejer, însă Dumitru Stoica (min. 5) şi Emil Răducu (min. 25) au ţintit bara. Sârbii au redus din diferenţă în minutul 31 prin Slobodan Rajcevic, care a şutat surprinzător de pe banda dreaptă. La 2-1, tricolorii au asediat poarta adversă şi a ratat numeroase ocazii de gol, iar arbitrii ne-au refuzat şi un penalti în minutul 34. Meciul retur se va disputa marţi, 24 septembrie, cu începere de la ora 19.00, la Belgrad.
Patru deveni în lot
Selecţionerul României, Nelu Stancea, a convocat pentru acest joc următorul lot de 13 jucători: Vlad Iancu (AFC Fiat Autobergamo Deva), Andrei Grigoraş (ACS Futsal Spicom Sf. Gheorghe) – portari; Robert Lupu, Florin Matei, Cristian Matei (toţi AFC Fiat Autobergamo Deva), Dumitru Mimi Stoica, Cosmin Gherman, Florin Ignat, Ion Al-Ioani (toţi AS City’us Tg. Mureş), Marian Şotârcă (CS Smart Bucureşti), Andrei Claudiu Dan (ASD Marca Futsal, Serie A1 Italia), Gabriel Dobre şi Emil Răducu (Balzan Futsal, Malta).

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago