Victor Ponta, un Emmanuel Macron al României?

Sorina Popa

Fostul premier Victor Ponta (foto) revoluţionează viaţa politică dacă va reuşi să promoveze mişcarea de tip „En Marche!” în România. Ponta a anunţat că noua structură politică pe care a înfiinţat-o, Pro România va fi pe modelul mişcării ”En Marche!” din Franţa, partid politic care l-a adus pe Emmanuel Macron la Palatul Elysee.

Donaţii, nu cotizaţii
În politică ”En Marche!” a adus o serie de noutăţi, pe care Pro România le doreşte implementate şi la noi: Mişcarea de tip ”En Marche!” promovează aşa numita a treia cale în politică, partidul nefiind nici de dreapta, nici de stânga. Un astfel de partid preia o parte din politicile de stânga şi cele de dreapta, pentru ca apoi să le înglobeze în propria politică. Dacă ne uităm în istoricul recent al lui Victor Ponta, atâta timp cât a fost premier era considerat ”cel mai de dreapta premier al unui partid de stânga”. Apoi, Mişcarea de tip ”En Marche!” nu interzice membrilor săi să facă parte alte partide politice, pe considerentul că rolul unui om politic este de a-şi reprezenta electoratul şi nu de a vota conform liniei politice dictate de un partid. De asemenea, Mişcarea de tip ”En Marche!” nu îşi obligă membrii la cotizaţii lunare sau anuale. Totul se desfăşoară pe bază de donaţii primite din partea simpatizanţilor sau membrilor de partid. Victor Ponta a declarat ieri că urmăreşte să impună cele trei noutăţi în Pro România, obiectivul fiind ca acest partid să îşi facă antrenamentul la alegerile din 2019 şi să lupte cu şanse pentru alegerile parlamentare din 2020.

Politicienii, prizonierii partidelor
L-am întrebat pe Dorin Gligor, cel care s-a alăturat proiectului fostului premier, ce părere are despre noile idei pe care le-a propus Victor Ponta. „Sunt total de acord cu aceste idei. Este clar că propunerile cu mişcarea (n.r. En Marche!) sunt indispensabile vieţii politice din ţara noastră. În ultima perioadă, membrii de partid sunt prizonierii formaţiunilor politice din care fac parte. Una promit în campanii şi alta fac apoi. Trebuie restabilit un echilibru în acest sens. În ceea ce priveşte donaţiile pentru partid, se ştie că partidele nu funcţionează datorită cotizaţiilor. Toată lumea ştie asta. În plus, sunt tot felul de răfuieli politice din cauza acestor cotizaţii. Mulţi au fost daţi afară din partide că au uitat să-şi achite cotizaţia. Să fim serioşi”, a declarat Dorin Gligor pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

2 comentarii la „Victor Ponta, un Emmanuel Macron al României?”

  1. Macrou , ca „pute” ! ( ase vedea rudele socru , nas 🙂 ).Nu mai vorbesc de Gligor ! 🙂 🙂

  2. Emmanuel Macron ? Câtuși de puțin. Mai repede Nicolas Sarkozi sau Silvio Berlusconi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.