Victima a murit, iar tâlharul e cercetat sub control judiciar

Maximilian Gânju

Bărbatul de 67 de ani tâlhărit pe o stradă din municipiul Vulcan a murit la Spitalul de Urgenţă din Petroşani. Lovitura suferită la cap în momentul în care a fost tâlhărit de un recidivist a fost atât de gravă încât medicii
n-au mai reuşit să-l salveze. Iar tânărul de 22 de ani, din Vulcan, care l-a jefuit, este cer­cetat sub control judiciar, a decis magistratul de la Judecătoria Petroşani, deşi acesta era recidivist, nefiind la prima tâlhărie.
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani au cerut ares­ta­rea preventivă a tânărului a cărui infracţiune a dus la moartea unui om. Judecătorul n-a admis-o şi a stabilit că poate fi cercetat sub control judiciar. La momentul judecării cererii procurorilor, magistratul nu ştia că victima tâlharului şi-a pierdut viaţa. Totuşi, ar fi de precizat că suspectul, Argyo Wilmuş, are un trecut infracţional consistent la cei 22 de ani, iar faptele pentru care a fost condamnat sunt în cea mai mare parte comise cu violenţă, res­pectiv tâlhării. Legea strâmbă sau îngă­duinţa unor magistraţi, ori ambele, nu l-au determinat pe tânăr să renunţe la infracţiuni. Astfel, un bărbat de 67 de ani, din Vulcan, a ajuns în comă după ce a fost atacat de tânăr şi a murit câteva ore mai târziu.
Argyo Wilmuş şi-a văzut victima băută şi a acţionat cu intenţie furându-i portofelul din buzunar. Bărbatul s-a opus, iar tânărul s-a smucit pentru a-şi asigura scăparea, context în care victima a căzut şi s-a lovit cu capul de caldarâm. A ajuns în comă la Spitalul de Urgenţă Petroşani, unde marţi a murit.
Wilmuş este autorul mai multor tâlhării încă de când era adolescent, individul ţintind în special femeile singure. A urmărit o pen­sionară care-şi scotea banii de la un ban­comat, iar până să apuce să-i bage în portofel, adolescentul i-a smuls din mână. A fost prins la scurt timp de poliţişti şi arestat preventiv deoarece era recidivist. În contextul în care victima sa a decedat, deci încadrarea juridică a faptei va fi schimbată, suspectul va ajunge cel mai probabil după gratii pe durata anchetei.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.