Categories: Eveniment

Victima „locotenentului” lui Passaris vrea să vorbească

Gabriel Duţ, deveanul care a rămas paralizat după ce, în urmă cu opt ani, a fost împuşcat de Paul Popa (foto), vrea să depună mărturie în faţa instanţei, înainte ca judecătorii să dea sentinţa în acest dosar. Asta se va petrece în data de 9 septembrie, atunci când va avea loc următorul termen de judecată.

A solicitat audierea

Pentru prima dată în acest proces, la termenul de judecată care a avut loc ieri, victima lui Paul Popa a solicitat instanţei să fie audiată. „Deocamdată magistraţii nu au dat sentinţa întrucât, ieri, Gabriel Duţ a cerut judecătorilor ca înainte de a se pronunţa în acest caz, să îl audieze şi pe el. Astfel, s-a hotărât ca următorul termen de judecată să aibă loc în data de 9 septembrie, atunci când acesta va depune mărturie”, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Condamnare de 12 ani

Reamintim că, în anul 2001, în Deva, în urma unui conflict pornit de la gelozie, s-a petrecut un scandal între Paul Popa (care se ascundea la Deva, fiind dat în urmărire generală în acea perioadă, el fiind considerat mâna dreaptă a criminalului grec Passaris) şi mai mulţi tineri din localitate. În timpul scandalului, omul lui Passaris a scos pistolul şi a tras spre tinerii care-l ameninţau, Gabriel Duţ fiind lovit de un glonte. În urma rănilor provocate, acesta a rămas paralizat. Paul Popa s-a sustras urmăririi penale, a fugit din ţară şi a fost judecat în lipsă şi condamnat la 12 ani de închisoare. După ce a fost prins de autorităţile austriece şi extrădat în România, el a cerut rejudecarea cazului. Cel mai probabil, după termenul de judecată următor, magistraţii vor hotărî cât va mai sta în închisoare Paul Popa. (L. Botici)

MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago