Categories: Sport

„Veteranul” cu arc de aur

Ciprian Marinuţ

Antrenorul Lotului Naţional al României şi al SCM Deva, Viorel Hăbian, s-a descurcat excelent împotriva elevilor săi mai tineri la Campionatul Naţional în sală şi este din nou campion al României la tir cu arcul. Urmând exemplul antrenorului lor, arcaşii de la SCM Deva au dominat autoritar competiţia desfăşurată la Iaşi.

Exemplu de urmat
În cazul arcaşului Viorel Hăbian, în vârstă de 45 de ani, talentul e ca vinul, astfel că „veteranul” arcaşilor din ţară este parcă din ce în ce mai valoros de la o competiţie la alta. Astfel, la recentele campionate naţionale de sală, de la Iaşi, Viorel Hăbian, care are peste 20 de titluri naţionale în palmares, a mai cucerit unul la individual şi în 2014. În plus, sportivii de la SCM Deva, care îi sunt coechipieri şi elevi, au venit cu tolba plină de medalii, după ce au trimis săgeţile direct la ţintă. Elevul său, Răzvan Marcu, s-a situat pe locul doi, devenind vicecampion naţional, iar Daniel Călin a luat medalia de bronz. La echipe mixte, trupa formată din Luminiţa Boloş şi Răzvan Marcu a devenit campioană naţională, în timp ce echipa de seniori de la arc compound s-a situat pe locul al doilea. Gigi Puşcă a devenit din nou campion naţional la arc compound seniori, probă la are Nicu Mugur s-a situat pe locul al treilea. La Campionatele Naţionale au participat 20 de cluburi şi un număr de 90 de sportivi, competiţia fiind una foarte puternică. „Nu sunt total mulţumit, pentru că mai puteam câştiga cel puţin un aur, dar mă  declar, totuşi,  mulţumit pentru că i-am învins pe cei mai tineri”, a spus campionul – antrenor Viorel Hăbian, care nu are de gând să depună armele. „Obiectivul meu este să mă calific la Olimpiada de la Rio. Eu am revenit la  acest sport ca şi practicant în urma insistenţelor antrenorului coreean de la lotul olimpic. De altfel, şi eu, şi Simona Băncilă (n.r.-43 de ani) facem parte dintr-un program de pregătire pentru Olimpiadă. Visez la Olimpiadă, dacă tot am revenit în activitatea competiţională”, a declarat tehnicianul.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

5 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

5 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

5 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

5 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

5 ore ago