Categories: Sport

Veteran de aur, debutantă de bronz

Ciprian Marinuţ

 Gimnastica masculină românească a trăit la nivel înalt la Campionatele Mondiale de la Londra, graţie celor două medalii de aur obţinute de Marian Drăgulescu şi a argintului smuls de Flavius Koczi. La feminin, gimnastele pregătite de Nicolae Forminte şi-au îndeplinit obiectivul prin medalia de bronz de la paralele a debutantei Ana Porgras, însă au fost departe de strălucirea de altădată.

A renăscut din propria cenuşă
Vedeta României la Mondialele de la Londra a fost Marian Drăgulescu. „Marocanul” a câştigat lupta cu el însuşi şi cu limitele umane şi a revenit la cel mai înalt nivel al performanţei sportive, după o complicată operaţie la coloană şi multe probleme în viaţa personală. De şase ori laureat mondial, Drăgulescu şi-a mai trecut în palmares două titluri de campion al lumii, prin câştigarea medaliilor de aur la sol şi sărituri. Marian a intrat al treilea în finala la sol, fiind notat cu 15.700 şi ocupând locul I din acel moment. Podiumul a fost completat de campionul olimpic Zao Kai (15.675, China) şi de israelianul Alexander Shatilov (15.575). La sărituri, s-a consemnat o dublă victorie românească, întrucât Drăgulescu şi Flavius Koczi au ocupat primele două locuri ale podiumului. Drăgulescu a avut două sărituri reuşite, cu doar un mic pas la aterizare, care i-au adus notele 16.550 şi 16.600, cu o medie de 16.575. Flavius Koczi a luat medalia de argint, cu două note mari, 16.375 şi 16.300, media fiind 16.337.

Unicat între… chinezi
Agenţia France Presse a remarcat că românul Marian Drăgulescu, câştigătorul medaliilor de aur la sol şi sărituri, la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Londra, este singurul care, realizând aceste performanţe, a stricat „un festival chinez“. “Drăgulescu, în vârstă de 28 de ani, a fost singurul care a stricat sărbătoarea chinezilor, privându-l de o dublă: Olimpiadă-Mondiale pe Zou Kai. Românul are astfel opt titluri mondiale, dintre care patru la sol”, a notat AFP. Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat că medalia de aur obţinută de Marian Drăgulescu la sol este cu atât mai preţioasă, cu cât a învins campionul olimpic şi pe cel mondial absolut.

Un bronz, restul speranţe
Fără lidera Sandra Izbaşa, grav accidentată înaintea Campionatelor Mondiale, care ar fi candidat la titlul mondial la sol, gimnastica feminină a reuşit destul de puţin raportat la blazonul avut la nivel mondial. Gimnastele pregătite de Nicolae Forminte şi-au îndeplinit obiectivul, fixat de FRG, prin medalia de bronz de la paralele a debutantei Ana Porgras, însă au fost departe de strălucirea de altădată. Ana Porgras a obţinut  bronzul în finala la paralele, cu nota 14.675, la egalitate cu Rebecca Bross (SUA) şi a fost trădată de emoţii în finala de bârnă, unde a ratat, deşi era favorită, după ce se calificase cu cea mai mare notă în finală. Aseară, Ana Porgras a mai concurat şi în finala de la sol, cu şanse la medalie. Surpriza României la această ediţie a Mondialelor, Ana Porgras, se anunţă deja ca o speranţă importantă pentru Jocurile Olimpice Londra 2012.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Se anunță deranj mare pentru un individ din re­giunea cu lămpașe, om pentru care tupeul…

6 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, directorul general al Apa Serv Valea Jiului Pentru că a găsit o soluție…

6 ore ago

Bulina neagră

Adrian R., membru al unui grup organizat Pentru că alături de alți tineri a fost…

6 ore ago

Doi bărbaţi din Pakistan, aflaţi ilegal în România, au fost depistaţi la Petroşani

Doi bărbaţi din Pakistan, cu vârstele de 23 şi 37 de ani, care se aflau…

6 ore ago

Municipiul Deva va avea un Plan Urbanistic General în format digital

Municipalitatea din Deva a câştigat o finanţare în valoare de peste 2 mi­li­oane de euro…

6 ore ago

Au plecat la vânătoare fără autorizație

Polițiștii i-au prins în flagrant pe trei bărbați, care transportau cu un autoturism de teren…

6 ore ago