Categories: Comunitate

Vernisajul taberei de sculptură Panorama Art 2013

În după amiaza zilei de astăzi, de la ora 17, la Pensiunea Panorama, din Ghelari, va avea loc vernisajul celei de-a II-a ediţii a taberei de sculptură „Panorama Art 2013”.
Această ediţie a taberei de sculptură de la Ghelari a reunit, în perioada 1-10 septembrie, mai mulţi artişti plastici din Baia Mare, Târgu Mureş, Oradea, Miercurea Ciuc, Miercurea Nirajului şi Timişoara. Artiştii au lucrat sub coordonarea lectorului Bogdan Raţă şi a asistentului universitar Dan Visovan, de la Facultatea de Arte şi Design din Timişoara.
Pe perioada taberei, artiştii participanţi au executat lucrări folosind ca material marmura de Alun, o marmură folosită la lucrări deosebite prezente în Viena, Budapesta, dar şi în interiorul Palatului Parlamentului din Bucureşti.
La evenimentul de astăzi, vor participa decanul Facultăţii de Arte şi Design din Timişoara, conferenţiarul Vica Tila Adorian şi criticul de artă, lector universitar Kelemen Gabriel.
Ca şi la ediţia trecută, tabăra a fost organizată prin parteneriatul dintre Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Arte şi Design şi Pensiunea Panorama din Ghelari. (V. Macovei)

MesagerulHunedorean