Categories: Actualitate

Venter şi Pup ar putea scăpa din arest la domiciliu

Natalia Bumbac

Primii doi inculpaţi din dosarul de corupţie al preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Moloţ, ar putea scăpa din arest la domiciliu. Tribunalul Alba a admis cererile lui Emanoil Milică Pup şi Robertto Venter prin care au solicitat înlocuirea măsurii privative de libertate cu controlul judiciar.

„Instanţa a admis cererile celor doi inculpaţi de înlocuire a arestului preventiv cu măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Hotărârea dată ieri de Tribunalul Alba nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare”, a declarat Sorina Cristorian, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Alba. Instanţa competentă în soluţionarea contestaţiilor în acest caz este Curtea de Apel Alba Iulia.

Corupţia, la ea acasă
Robertto Venter, cunoscut opiniei publice ca ginerele lui Moloţ şi viceprimarul suspendat al comunei Vorţa, Emanoil Milică Pup, au fost arestaţi la domiciliu în luna decembrie 2014. Cei doi au fost ridicaţi şi duşi la audieri în 4 decembrie, împreună cu Mircea Moloţ, Tiberiu Balint şi Vasile Axinte. După mai multe ore de audieri şi o noapte petrecută în arest la IPJ Alba, procurorii au cerut pe numele lor mandate de arestare preventivă. Magistraţii Tribunalului Alba au respins cererile procurorilor, dispunând cercetarea lor sub control judiciar. În urma contestării de către anchetatori a deciziei date de prima instanţă, cei cinci au fost trimişi în arest la domiciliu.
În dosarul instrumentat de procurorii DNA, Robertto Venter este acuzat de luare de mită în formă continuată (24 acte materiale), spălare de bani (2 infracţiuni), fals în înscrisuri sub semnătură privată. Acuzaţiile aduse viceprimarului suspendat al comunei Vorţa, Emanoil Milică Pup, sunt de dare de mită în formă continuată (4 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (3 acte materiale), spălare de bani în forma complicităţii (2 infracţiuni).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

o zi ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

2 zile ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

2 zile ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

2 zile ago