Vaţa de Jos: Taxele şi impozitele nu vor fi majorate

27 noiembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Primarul din Vaţa de Jos, Milu Folescu (foto), e hotărât să le propună consilierilor locali ca taxele şi impozitele pentru 2020 să nu fie majorate, ci doar actualizate la rata inflaţiei, după cum obligă cadrul legislativ.

„Viaţa e grea pentru majoritatea. Cheltuieli sunt destule într-o familie, iar unii au rămas fără locuri de muncă sau au venituri la limita subzistenţei. Numai noi mai lipsim să-i împovărăm. Aşa că nu vrem să mărim nici o taxă locală în 2020. Oricum, cine plăteşte până la sfârşitul lunii martie va beneficia de 10 la sută reducere. Cu încasările pe 2019 nu stăm rău, dar sperăm la un procentaj de colectare cât mai mare. Mai e puţin până la final. Sunt cazuri izolate, cu care am ajuns în instanţă pentru soluţionarea datoriilor. Însă ne bazăm pe răspuns afirmativ la înştiinţările şi somaţiile pe care le trimitem la restanţieri, în primă fază. Am dat o hotărâre de Consiliu Local în baza căreia toţi cei care îşi achită datoriile până în 15 decembrie (persoane fizice şi juridice) vor fi scutiţi de penalităţi. Aici vorbim inclusiv de creanţele provenite din anii precedenţi”, susţine Milu Folescu, primarul comunei Vaţa de Jos.
Acesta a mai spus că în general are noroc cu vânzarea de masă lemnoasă, de aici fiind generate venituri consistente la bugetul local. În total, administraţia publică deţine 3.095 de hectare de fond forestier. De asemenea, îi anunţă pe cetăţeni că au început lucrările de asfaltare, din fonduri proprii, la patru drumuri din satele Vaţa de Sus, Târnava de Criş, Brotuna şi Birtin. Ca o concluzie, acesta declară 2019 ca fiind un an cu destule şi grele încercări. Asta, deoarece unii agenţi economici au reziliat contractele pentru exploatarea lemnului, aducând un minus de un milion de lei la puşculiţa comunei.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cărţi şi daruri pentru copiii din Luncoiu de Jos

Administraţia din Luncoiu de Jos le va oferi preşcolarilor şi şcolarilor 100 de cărţi pe care s-ar bucura să le...

Salvatorii minieri şi de suprafaţă din România au concurat la Petroşani

La sediul Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră Insemex Petroşani s-a desfăşurat cea de-a XII-a ediţie a...

Peste şase ani de puşcărie, pentru dublă tâlhărie

Deveanul de 22 de ani care a urmărit şi bătut un bătrân de 74 de ani, pentru a-l tâlhări, a...

Închide