Vaţa de Jos: colinde, daruri şi foc de artificii

9 decembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

În 22 decembrie, căminul cultural din Vaţa de Jos va găzdui Festivalul Sărbătorilor de Iarnă, din programul artistic făcând parte formaţii locale şi din comuna Baia de Criş, precum şi solişti de renume.

„Toţi copiii, de la mic la mare, vor primi daruri specifice sezonului. Aici mă refer de la nou-născuţi şi până la cei de clasa a VIII-a. De când sunt primar, adică din 2004, în fiecare an, indiferent cât de greu sau mai puţin greu ne-a fost din punct de vedere financiar, nu i-am lăsat deoparte pe copii. Vă mai invit, dragi consăteni, fii ai satelor noastre, rude, prieteni, colaboratori şi musafiri, la focul de artificii pe care vi-l dedicăm în noaptea de Anul Nou. Atunci vom închina un pahar de şampanie şi vom gusta din tradiţionalul cozonac. Ne vom ura cele bune şi vom simţi că suntem o comunitate unită. Merităm asta, ţinând cont că a fost un an de muncă, de încercări, de obstacole şi provocări. Să privim spre 2020 cu încredere că suntem puternici şi vom răzbate cu succes orice piedică ni s-ar ivi”, a afirmat Milu Folescu (foto), primarul din Vaţa de Jos.
Potrivit acestuia, comparativ cu anii trecuţi, per ansamblu, 2019 a fost unul al investiţiilor, modernizându-se drumuri, cămine culturale, şcoala din satul centru, cea din satul Târnava, a început construcţia pieţei agroalimentare (s-a montat deja structura metalică) şi urmează şi alte proiecte. „În 2020 continuăm cu drumurile rămase de modernizat, cu căminele culturale din satele Tătărăştii de Criş, Birtin şi Vaţa de Sus. Au început lucrările şi la cele din Brotuna şi Târnava de Criş, continuându-le la anul, până la finalizare. Totul, din bugetul local. Drumurile sunt din bani europeni, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală – PNDL II”, a mai subliniat primarul.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Exponatul lunii decembrie la muzeul din Deva

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva propune publicului o nouă prezentare din patrimoniul său istoric, în cadrul Proiectului Exponatul Lunii.

Viteza l-a aruncat în şanţ

Un bărbat de 32 de ani a fost rănit în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii Vălişoara. Şoferul...

Prins cu permis de conducere fals

Un cetăţean din Deva, de 42 de ani, le-a arătat poliţiştilor rutieri un permis auto emis de autorităţile irlandeze, crezând...

Închide