Categories: Comunitate

Vârstnicii, sărbătoriţi la UAMS Baia de Criş

Magdalena Şerban

Astăzi, asistaţii social găzduiţi de Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Baia de Criş vor celebra Ziua Internaţională a Persoa­nelor Vârst­nice, însă în condiţiie res­pectării regulilor de distanţare socială.
„Fiind încă sub alerta pan­demică, nu ne întâlnim cu toţii la un loc, ca să nu încălcăm nor­­mele sanitare legale. Avem tort aniversar şi suc, pentru a marca cum se cuvine un ase­me­nea mo­ment festiv. Cadouri le dăm cu prilejul marilor sărbători din an, adică de Paşti şi Crăciun, în special, acum rezumându-ne la par­tea dulce a bucuriei. Cred că cele­brarea unei astfel de zile este importantă pentru toţi cei care ştiu ce înseamnă vârsta a treia. Cu toţii avem părinţi, bunici sau oameni dragi care au trecut de a doua tinereţe. Rolul nostru este de a le dărui nu doar strictul ne­cesar, ci şi res­pect şi atenţie. Chiar dacă vizi­tele aparţină­to­rilor nu sunt premise din pri­cina Covid-19, în­cercăm să suplinim atât cât se poate afec­ţiunea oferită de aceştia. Un gând frumos şi o vorbă bună fac uneori mai mult decât orice fel de calmant. Le urez cu mare drag să aibă parte de sănătate, iar spe­ranţa şi optimismul să le poarte în suflet în fiecare zi. La mulţi ani, seniori! Mulţumim pen­tru răb­darea şi dăruirea de care daţi do­vadă şi pen­tru toate dăţile în care în mo­mentele noastre de rătăcire ne-aţi ghidat prin lecţiile de viaţă insuflate“, a spus Diana Bulz (foto), mana­gerul Unită­­ţii de Asistenţă Medico-Socială Baia de Criş.
De amintit că în 1991, Organizaţia Naţiu­nilor Unite consacra ziua de 1 octombrie drept Ziua Internaţională a Persoanelor în Vârstă. La nivel european, sărbătoarea are menirea de a sensibiliza opinia publică şi auto­rităţile ţărilor membre asupra faptului că speranţa de viaţă a cetăţenilor europeni este în con­tinuă creştere şi că, în acelaşi timp, aceştia îmbătrânesc în condiţii mai bune de sănătate – oportunităţi pe care societatea ar trebui să le valorifice.

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago