Vânzarea de iluzii dãuneazã grav sănătãţii

Privesc, citesc si ascult, uimit, alături de dumneavoastră promisiunile acestei campanii electorale şi mă întreb cât de convingător trebuie să fii pentru a îndemna  oamenii să te voteze, spunându-le minciuni şi vorbe goale. Oare nu suntem cu toţii sătui de aceste palavre, care odată la patru ani, vin să ne sucească minţile şi să ne umilească? Ce tupeu poţi să ai atunci când după patru ani de tocat banii publici şi de moţăit în parlament, când după patru ani în care nu ai adus nimic folositor comunităţii tale, vii să ceri din nou votul oamenilor? Domnul Iosif Blaga nu are cu ce se mândri după aceşti patru ani. Va rămâne în istoria parlamentului doar în galeria şpăgarilor, prin acea celebră rentă viageră pe care a pretins-o de la nişte ziarişti deghizaţi în oameni de afaceri, care i-au întins o cursă în care deputatul a căzut umplându-se de ridicol şi penibil. Va mai rămâne şi pentru desele deplasări în străinătate pe banii contribuabililor, deplasări din care a adus ţării doar gogoşi umflate şi nimic altceva. Iluzii a vândut acum patru ani, iluzii vinde şi acum. Rămâne de văzut, cine le mai cumpără de data asta.
Se spune că o minciună repetată obsesiv poate deveni un adevăr şi mulţi oameni, cărora soarta nu le-a fost prea prielnică, privind seară de seară la o televiziune, de prostit poporul, pot crede că vor primi 20.000 de euro de la candidaţii înghesuiţi sub fusta bietei Elodia. Candidaţii coloraţi  în “puţin mov”  le cer alegătorilor schimbarea. Care schimbare, cea din rău în şi mai rău? Schimbarea de la minciună la îndobitocire populistă? Trebuie să înţelegem cu toţii că vremea vânzătorilor de iluzii a trecut de mult.
Venită din Brad, pe post de candidat al USL, doamna Natalia Intotero se înfăţişează electoratului asemenea unui veritabil Agamiţă Dandanache, în variantă feminină, care trebuia să se aleagă neapărat într-un “coledzi”. Impusă de la Bucureşti cu surle şi fanfare, doamna candidat este şi Secretar de stat la Departamentul românilor de pretutindeni, calitate pe care şi-o clamează cu orice ocazie. Şi dânsa promite în dreapta şi stânga iluzii deşarte, orice, de la asfaltări de drumuri, la locuri de muncă, fără a avea nici o acoperire, dar uită să le spună oamenilor că în departamentul pe care îl conduce s-au descoperit fraude de sute de mii de euro.
Cântând frumos, sub steagul expirat al tribunului Vadim, un alt partid îndeamnă electoratul la a-şi cere dreptul. Împinsă de la spate, total nerealist, visând în zadar la un fotoliu de deputat, doamna cântecului hunedorean, cântând de pe partitura populist patriotică a PRM-ului, nu înţelege că eforturile ei sunt zadarnice, din cauză că partidul cu steag albastru nu va atinge la nivel naţional, pragul electoral. În acest caz, voturile care se vor îndrepta către domnia sa vor fi unele aruncate pe apa  Mureşului. Din nou, iluzii irosite.
Nu sunt obişnuit să judec oameni, ci fapte, iar faptele celor ce în această campanie promit fără discernământ grăiesc de la sine. Promisiunea mea este una singură. Mă voi bate pentru binele dumneavoastră, aşa cum nimeni nu a făcut-o până acum. Nu va fi uşor, dar împreună, putem schimba ceea ce nu ne place, împreună, putem face lucrurile să meargă. Voi fi alături de dumneavoastră şi la bine şi la greu, aşa cum vă rog să fiţi, astăzi, alături de mine, cu discernământ şi încredere.
Cu aleasă consideraţie tuturor oamenilor
din Colegiul numărul 2 Orăştie-Geoagiu-Simeria,
Gabriel Popa

One thought on “Vânzarea de iluzii dãuneazã grav sănătãţii

  • 4 decembrie 2012 la 7:43
    Permalink

    Se pare ca de data asta Gabriel Popa are dreptate

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare