Categories: Actualitate

Vânător sancționat pentru că n-a avut grijă unde-și ține puștile

Un control efectuat de polițiști hunedoreni la un vânător din zona Orăștie, cu privire la respectarea le­gislației privind păstrarea armelor de foc, a scos la iveală faptul că bărbatul își lăsase puștile într-un imobil de unde ar fi putut ajunge în mâinile unor răufăcători.
Pentru abatere a fost sancționat contravențional cu peste 1.000 de lei, însă vânătorul a considerat că a fost sancționat pe nedrept și s-a adresat Judecătoriei Orăştie pentru a-i fi anu­lată amenda. Omul le-a spus jude­că­torilor că domiciliul său este în imobilul unde a locuit împreună cu tatăl său, de­cedat în prezent, iar imobilul în care au fost identificate armele de vână­toare şi muniţia aferentă este în sat Sereca, imobil care a fost proprietatea bunicului său şi unde are reşedinţa fap­tică”, se arată în plângere. IPJ Hu­nedoara a arătat că vânătorul a în­căl­cat legea care-l obligă să păstreze armele letale şi muniţiile la domiciliul sau la reşedinţa menţionată în per­misul de armă, în dulapuri sau casete metalice special amenajate, fixate în perete sau în pardoseală, încuiate şi asigurate, astfel încât să nu permită accesul persoanelor neautorizate. Vânătorul păstra armele de foc într-o ladă metalică care nu era prinsă nici în pardoseală şi nici în perete, conform prevederilor legale. Instanţa din cadrul Judecătoriei Orăștie a apreciat că este neîntemeiată solicitarea bărbatului de a înlocui sancțiunea amenzii contra­ven­ționale. ”Este imperios necesar ca acela care deţine permisul de port arme să împiedice accesul unor per­soane neautorizate la ele, pentru a pre­veni eventuale accidente sau chiar folosirea acestora în scopuri ilicite, care pot duce la reale tragedii”, a apre­ciat judecătorul. (M. Gânju).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Când pisica nu-i a­casă, șoarecii joacă pe masă! Situația este întâlnită într-o localitate din su­dul…

19 ore ago

Bulina albă

Mathias Popescu (14 ani), sportiv din comuna Baru Mare, legitimat la un club din Petroșani…

19 ore ago

Bulina neagră

Adrian P., recidivist minor din Petrila Pentru că a fost condamnat la 4 ani de…

19 ore ago

Sute de apeluri la dispeceratul de iarnă al Consiliului Județean

Zeci de utilaje au intervenit în wee­k­end pentru deszăpezirea drumurilor ju­dețene, în urma căderilor masive…

19 ore ago

Susțin performanța!

Peste 1.000 de elevi și dascăli vor ajunge în acest an în județul nostru, la…

19 ore ago