Actualitate

Valea Jiului, paralizată de ninsorile abundente din weekend

Maximilian Gânju

Şcoli şi grădiniţe închise, circulaţie restricţionată, familii rămase fără acoperiş deasupra capului şi cartiere fără energie electrică. Acesta este bilanţul căderilor masive de zăpadă din Valea Jiului.
S-a prăbuşit acoperişul blocului
Incidentul cel mai grav a avut loc în localitatea Aninoasa, unde acoperişul unui bloc de locuinţe s-a prăbuşit pur şi simplu sub greutatea zăpezii. Locatarii imobilului, 12 familii, au rămas sub cerul liber, iar autorităţile locale au intenţionat să le cazeze în altă parte, dar oamenii au refuzat. Potrivit primarului localităţii, Nicolae Dunca, o echipă de specialişti de la Inspectoratul de Stat în Construcţii va decide dacă şi structura de rezistenţă a blocului a fost afectată. Imobilul este mai vechi de 100 de ani, la fel ca şi alte 17 blocuri învecinate, iar pericolul pentru locatarii lor este ridicat. Nu este pentru prima dată când acoperişurile unor imobile din Aninoasa se prăbuşesc sub greutatea zăpezii.
Vacanţă forţată
În Valea Jiului a nins cât pentru o iarnă întreagă, stratul de zăpadă măsurând circa 60 de centimetri. Este cea mai mare cantitate căzută în ultimiii 25 de ani, în decursul a 48 de ore. Edilii din cele şase localităţi s-au chinuit să menţină deschise principalele rute de acces către instituţiile importante. Şcolile şi grădiniţele au fost închise ieri în Petroşani, Vulcan, Lupeni, Petrila, dar şi în localităţile Lăpugiu, Burjuc şi Geoagiu.
Municipalitatea Petroşani a fost nevoită să întrerupă iluminatul public în unele zone ale municipiului, pentru că exista risc de electrocutare. Totodată, a fost închis şi telescaunul pentru turişti în zilele de 17 şi 18 decembrie, iar traficul greu în municipiu a fost interzis.
Restricţii de circulaţie pe defileu
Din cauza zăpezii apoase care a încărcat ramurile arborilor de pe DN 66 între localităţile Bumbeşti Jiu şi Petroşani, drumarii şi poliţiştii au instituit restricţie de circulaţie pentru autovehicule cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Drumarii spun că autovehiculele grele ar fi agăţat ramurile copacilor încărcate cu zăpadă şi astfel blocau drumul. Ieri, la prânz, restricţiile de tonaj au fost ridicate, după ce drumarii au reuşit să înlăture pericolele. Totuşi, şoferii trebuie să circule cu prudenţă prin Defileul Jiului, dat fiind faptul că zăpada ar putea pleca de pe versanţi în unele zone.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

9 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

9 ore ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

9 ore ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

9 ore ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

9 ore ago

Învinuită de distrugere. Supărată că a pierdut, o femeie a făcut zob un aparat de păcănele

Femeia din Simeria, amatoare de jo­curi de noroc, și-a folosit poșeta drept armă în lupta…

9 ore ago