Luni întregi au îngrijit cu devotament pacienţii bolnavi de Covid-19. Acum, cadrele medicale din România sunt prioritare în administrarea vaccinului împotriva SARS-COV2, dacă îl solicită, însă unele au rămas rezervate faţă de această metodă de imunizare. La Brad, procesul continuă, cererile înmulţându-se de la o zi la alta.
„Decizia de vaccinare este una pur personală, trebuie fiecare dintre noi să fim responsabili, să cântărim cu atenţie beneficiile şi riscurile şi să decidem în consecinţă. În cazul personalului medical din cadrul spitalului nostru, dintr-un număr de 35 de medici, s-au vaccinat 15 până la ora actuală. Bineînţeles, lista rămâne deschisă. Din 124 de asistenţi, s-au vaccinat 26, iar cât priveşte personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri, muncitori, bucătărese, spălătorese etc, adică toţi cei care nu constituie personal medical), din 58 s-au vaccinat 20. Faza I continuă. Spre exemplu, astăzi (n.r. ieri) am mai avut la centrul nostru de vaccinare 18 persoane, din care 12 de la sanatoriul din Brad. Mai sunt medici sau asistente care s-au îmbolnăvit de Covid-19, aşa că doar peste circa 30 de zile se pot vaccina. Astăzi avem programaţi 65 la rapel, iar mâine în jur de 10-15. Dinamica se schimbă zilnic. Suntem autorizaţi de către DSP Hunedoara, avem asigurat sprijinul primăriei, deci avem tot ce este necesar pentru a desfăşura un astfel de demers. Am înţeles că după centrele de vaccinare de la Deva, Petroşani şi Hunedoara (aferente fazei a doua), următorul va fi la Brad. DSP a desemnat-o pe doamna doctor Stana ca şi coordonator al centrului de vaccinare pentru faza a II-a. Vor fi cinci asistente provenite de la unităţile de învăţământ care se vor ocupa de vaccinare, doi registratori şi un poliţist local pentru prevenirea oricăror neplăceri legate de aglomerare”, a afirmat Ioan Cobori (foto), managerul Spitalului Municipal Brad.
De amintit că întreaga campanie de vaccinare a fost gândită etapizat. În prima etapă sunt cuprinşi cei care fac parte din personalul medical şi social, plus infrastructura critică a statului român. În cea de-a doua au fost incluşi pacienţii cu boli cronice şi cu vârsta mai mare de 16 ani plus orice persoană care are peste 65 de ani, chiar dacă nu suferă de boli cronice. În etapa cu numărul trei intră în discuţie vaccinarea tuturor persoanelor.
Vorbesc cârcotașii prin târg că un personaj din zonă vrea să ajungă șef mare de…
În 1 noiembrie 2024 se împlinesc 100 de ani de la nașterea părintelui Costan Gavril…
Maria Bocicor, președinta UCRR Filiala Hunedoara Pentru că a reușit să acceadă în Consiliul Local…
Dumitru Andreșoi, fermier Pentru că este acuzat de procurorii lui Kovesi de fraudarea fondurilor europene.
Parchetul European a lovit puternic în agricultura românească: Dumitru Andreșoi (foto), cel mai mare crescător…
Magdalena Șerban Nu demult, primarii aleși sau realeși ai județului au depus jurământul de credință,…