Categories: Educatie si cultura

UVT sprijină candidații la studii universitare pentru a alege cel mai potrivit program de studii

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), prin Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC), oferă în perioada procesului de admitere servicii de consiliere gratuită pentru candidații care încă sunt indeciși cu privire la programul de studii universitare pe care vor să-l urmeze.

 

Astfel, candidații pot utiliza platforma de consiliere psiho-vocațională YTM pentru a completa un test de orientare vocațională, prin care își vor evalua personalitatea, aptitudinile și interesele profesionale, urmând a primi la final recomandări cu privire la programele de studii universitare care se potrivesc profilului lor.

 

Rectorul UVT, Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Cei care doresc o ședință de consiliere individuală, pot solicita acest lucru fie prin completarea acestui formular, fie prin selectarea opțiunii „Am nevoie de consiliere” de pe platforma de admitere online a UVT, urmând să fie contactați apoi pentru programa sesiunii de consiliere. De asemenea, încurajăm candidații care aleg să completeze dosarul de înscriere de la sediul Universității de Vest din Timișoara (UVT) să poarte o discuție față în față cu un consilier al Centrului nostru de Consiliere și Orientare în Carieră, pentru a-și clarifica opțiunile de carieră care li se potrivesc mai bine. Cea mai bună opțiune se va profila în directă legătură directă cu vocația și talentul fiecărui candidat în parte.

 

De asemenea, vineri, 9 iulie 2021, începând cu ora 14:00, invităm candidații la un webinar în care va fi pusă sub analiză întrebarea „Cum îmi aleg programul de studii potrivit carierei pe care îmi doresc să o urmez?”.

 

CCOC-UVT își propune să vină în sprijinul elevilor în procesul de identificare a programelor de studii potrivite, în procesul de înțelegere a valorilor și intereselor profesionale și a modului în care acestea se pot corela cu tipul de personalitate, fiind abordați și pașii decizionali necesari pentru o alegere asumată și informată.

 

De asemenea, pentru elevii care doresc să aplice la facultățile din cadrul Universității de Vest din Timișoara, la finalul webinarului va avea loc o sesiune de Q & A cu privire la modalitățile de admitere și specificitatea fiecărui program de studii, unde pot lansa toate nedumeririle pe care doresc să și le clarifice.

 

Înscrierea pentru a participa la webinar se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR până în data de 9 iulie 2021, ora 12:00, iar detaliile de conectare vor fi transmise printr-un e-mail.

 

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), cea mai importantă universitate comprehensivă din vestul țării, vine în întâmpinarea candidaților cu o ofertă de 75 de programe de studii universitare de licență și peste 80 de programe de studii universitare de masterat, din 34 de domenii de studii universitare, cumulând peste 10600 de locuri disponibile, dintre care peste 3700 finanțate de la bugetul de stat (2300 de locuri pentru studiile universitare de licență și 1400 pentru studiile universitare de masterat).

 

Procesul de înscriere la studii universitare se desfășoară exclusiv online, iar informații despre întreg procesul de admitere la UVT și despre toate programele de studii universitare ofertate pot fi găsite pe site-ul https://admitere.uvt.ro/.

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

14 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

14 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

14 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

14 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

14 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

14 ore ago