Actualitate

USR știe cum să păstreze tinerii în județ: cu sinecuri politice și jocuri de noroc

Partidul USR se vede în oglindă ca un „cavaler al dreptății” însă, în realitate, este doar un vehicul pentru ca protestatarii #rezist de ieri să capete funcții și sinecuri bănoase.
De o bună bucată de timp, suntem asaltați cu mesajele melodramatice ale politicie­nilor #rezist de la USR care plâng în hohote pe rețelele de socializare: că noi, hune­do­renii, suntem tot mai puțini, că suntem săraci, că nu suntem duși la școală, că nu știm să votăm corect, că nu știm să ne îmbrăcăm, că suntem bătrâni, că mergem prea des la biserică și tot așa…! Bineînțeles, lacrimile de crocodil sunt dublate de raza de soare care, nu-i așa?, de la USR răsare… Păi, hai să vedem pentru cine răsare!

Sinecura, mai tare ca pandemia de Coronavirus
Protestele organizate de mișcarea #rezist au avut la bază un singur scop: lansarea unui partid politic. Cine crede altceva, este naiv. Dovadă în acest sens sunt oamenii care, direct din stradă au ajuns în funcții publice foarte bine plătite. Ei bine, acești oameni au uitat de proteste, de principii, de dreptate și de nedreptate. S-au trezit peste noapte „aleși” sau „numiți” și, iată, acum e bine. Dar ce bine e!
2021, al doilea an de pandemie Covid-19, îi găsește pe cei de la USR în funcții călduțe: Oana Andreea Biriș – subprefect, Pollyana Hangan – deputat, iar Adrian Oprițescu și Dacian Micula – consilieri județeni. Alături de ei, desigur, și alții.
Ne atrage atenția în mod deosebit decla­rația de avere a domnului Adrian Oprițescu pentru care, anul 2021 a fost unul excep­țional din punct de vedere financiar: a înca­sat 74.500 lei ca angajat al Complexului Energetic Hunedoara, 32.752 lei ca preșe­dinte al Consiliului de Administrație la CUPRUMIN Abrud (companie de stat) și 35.365 – pensie. În total 142.617 lei, adică aproape 30 de mii de euro. Ne amintim că 2021 este anul în care USR era la guvernare așa că a fost simplu și la îndemână să-și numească oamenii în funcții călduțe: președinte de consiliu de administrație! Ei, așa mai merge, parcă nu mai doare atât de mult depopularea județului și, iată, apar perspective pentru tineri. USR rezolvă. Pentru ai lor.
Dacian Micula, o altă „tânără speranță” a USR, a avut, la rândul său un an bun în 2021. Pentru el s-a găsit un post călduț de consilier la Primăria Deva în vremea în care USR avea funcția de viceprimar. Știți cum e, un post, acolo, fără prea multe atribuții și responsabilități, deci fără bătaie de cap. Și, pentru că, probabil, avea prea mult timp liber, Dacian Micula și-a încercat norocul la pariuri sportive (ce să și faci când nu-ți dă nimeni vreo sarcină de îndeplinit!?). Așa se face că, prin talent și determinare, Dacian Micula a câștigat nici mai mult, nici mai puțin de 59.864 lei – venituri din jocuri de noroc! Uite, încet-încet se conturează un viitor pentru tinerii din județul Hunedoara, iar depopularea pare să nu mai fie o problemă.

Mai în glumă, mai în serios…
Ceea ce face USR se numește dublu limbaj: pe de-o parte încearcă o manipulare a cetățenilor plângând soarta noastră, a tuturor, iar pe de altă parte, în spatele ușilor închise, își rezolvă oamenii față de care există… datorii. Că doar nu degeaba au strigat #rezist! Trebuie să reziste!

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago