Categories: Actualitate

USL face şi desface în Consiliul Local Deva

Cristina Ghenea

Din nou, bulibăşeală în şedinţa Consiliului Local Deva de vineri, din cauza aleşilor membri USL, care vrut să revoce hotărârile prin care Cosmin Costa şi Marcel Morar au fost schimbaţi şi înlocuiţi din funcţiile de viceprimari, hotărâri pe care, culmea, chiar ei le-au impus şi adoptat cu o săptămână în urmă. Asta, deoarece ei s-au gândit că este mai bine să reia votul respectiv. Dar, în cele din urmă, s-au răzgândit.

Măsuri de precauţie
Pe motiv că schimbarea din funcţie a viceprimarilor s-a făcut prin vot deschis, consilierii USL s-au gândit să mai voteze o dată, dar prin vot secret, pentru a fi siguri că pun mâna definitiv pe cele două posturi de viceprimari. „Vrem să ne luăm toate măsurile de precauţie, pentru că se întâmplă fel şi fel de lucruri. Secretarul a spus că votul deschis este legal, dar noi vrem să votăm şi prin vot secret, ca să nu ne trezim că prefectul atacă hotărârea. Deci, vrem să eliminăm orice suspiciune de nelegalitate a hotărârilor luate. Le revocăm pentru cinci minute şi apoi le punem la loc, care e problema? Doar avem majoritate şi oricum, e gratis“, a declarat Sandu Borbeanu, nou viceprimar al Devei.
Pentru a vedea, însă, dacă proiectele privind revocarea hotărârilor luate în urmă cu o săptămână, intră sau nu pe ordinea de zi, reprezentanţii USL au intrat în şedinţă privată. După câteva zeci de minute în care au dezbătut ideea, aceştia au ajuns la concluzia că e mai bine să o lase baltă, cel puţin deocamdată. „Ne-am răzgândit din motive pe care nu vi le pot spune – am luat această decizie la nivel intern, împreună cu ceilalţi aleşi USL“, a mai precizat Borbeanu.

Un nou administrator la AquaLand
Apele nu s-au liniştit nici după începerea propriu-zisă a şedinţei, căci primul punct de pe ordinea de zi a stârnit, din nou, contradicţii între aleşi. Este vorba despre revocarea din funcţie a administratorului de la SC AQUALAND SRL şi numirea unei alte persoane pe acest post. Propunerea a venit, din nou, din partea consilierilor care au majoritate, pe motiv că administratorul nu-şi făcea treaba, ci se ocupa de altfel de probleme. „Ţinea acolo tot felul de chiolhanuri cu cei din UNPR. Acel spaţiu e public, vin acolo părinţi şi copii, nu e loc pentru petrecerile lor“, a declarat Sandu Borbeanu, încercând să motiveze propunerea useliştilor. Nu de aceeaşi părere au fost şi consilierii pedelişti, care, deşi aflaţi în minoritate, au încercat să împiedice luarea unei astfel de hotărâri. „Nu veniţi cu motive întemeiate. Studiaţi, măcar de curiozitate, activitatea administratorului la AquaLand. Cifra de afaceri pe primele 10 luni a fost de 3 milioane de lei, iar profitul brut a fost de 7,1 la sută. Toate taxele şi impozitele către primărie sunt plătite la zi. În plus, administratorul este prezent la AquaLand inclusiv sâmbăta şi duminica, pentru a rezolva toate problemele şi pentru a mulţumi cetăţenii“, a precizat Mădălina Mateucă, reprezentantă a PDL.
Hotărârea a fost totuşi aprobată, cu 11 voturi – „pentru“, şi trei – „împotrivă“, şi astfel, Sorin Ştefan a fost revocat din funcţia de administrator al AquaLand-ului. În locul lui a fost numit Irinel Faur, lider al organizaţiei TNL Deva. Cu experienţă în economie şi în educaţie fizică, acesta a mai administrat şi alte societăţi comerciale, cum ar fi, de exemplu, SC TOTAL CONSTRUCT SRL – firmă care în perioada 2009-2010 a intrat în topul 100 al datornicilor la Stat.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Numai in Romania se poate face asa ceva ,daca merge ceva bine,trebuie stricat, am fost de multe ori la Aqualand,,impreuna cu copii,totul este bine pus la punct ,am inteles din discutile cu ceilanti vizitatori ca seful este un inginer foarte bun,de ce trebuie schimbat un specialist,cu un politruc ? Ce capacitate are acest tanar liberal a carui firma are datori imense,parerea mea este ca se doreste distrugerea Aqualand ,cum sa facut si cu drumurile judetene,acest baiat este un pion aflat la dispozitia lui Mircea Molot, motivatia ca se tin "ciolhanuri"este puerila dupa cum stim in incinta este un restaurant frumos unde clienti pot servi masa sau sa bea o bere

  • Faur este administrator la firma Total Consult, sa va dau niste date ,Profit zero,Pierderi 1346544 ron,Datori 1657477, Stocuri zero,Disponibilitati banesti zero,Creante 2759621 ,firma isi are sediul pe strada depozitelor numarul 1 ,unde este si depozitul Dariane Instal care este a lui Florin Oancea,care de asemenea are mari datorii,cum poate un prost administrator in domeniul privat sa fie bun la Aqualand Deva ? Este clar ca este un incompetent ,care va distruge cu buna stinta Aqualand, cred ca trebuie pusi specialisti ,nu un lipitor de afise in campanile electorale,se vede ce mincinos este si presedintele PNL ,Crin Antonescu ,care spunea ca ei nu vor face numiri politice ,ca doar ministri si secretari de stat vor fii numiti politic ,dar ce credibilitatea mai pot avea daca ei ,nu tin cont de realizarile unor oameni ,si isi pun membrii de partid ,care lipesc afise in campanie pe toti stalpii si pe toate gardurile, sau pusi viceprimari ,cazul Borbeanu un condamnat la inchisoare,dar pus viceprimar pentru ca Molot isi tine o parte din oii la stana lui Borbeanu

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago