Categories: Comunitate

„Urgenţele” spitalului din Brad intră în modernizare

Magdalena Şerban

Printr-un proiect finanţat de Ministerul Sănătăţii, Compartimentul Primire Urgenţe (CPU) din cadrul Spitalului Municipal Brad va intra în proces de modernizare. Valoarea investiţiei este de circa 900.000 de lei.

„Suntem în faza de achiziţie publică, procedura fiind demarată prin SEAP. După respectarea termenelor impuse şi aflarea câştigătorului, respectiv îndeplinirea părţii birocratice, vom începe implementarea propriu-zisă. Compartimentul o să fie extins cu 100 de metri pătraţi, iar pe lângă cei 900.000 de lei primiţi de la minister, administraţia locală ne va ajuta cu o cofinanţare de 10 procente. Până la finele săptămânii curente sperăm să ştim şi constructorul. Proiectul include reabilitare interioară (înlocuire uşi, montare tarchet etc), reamenajare şi recompartimentare potrivit reglementărilor medicale în vigoare”, a afirmat dr. Lucian Miron, directorul medical al Spitalului municipal Brad. La rândul său, primarul municipiului, Florin Cazacu, a precizat că ,,având în vedere numărul mare de cazuri care se prezintă în Urgenţa de la noi, am considerat strict necesar să extindem compartimentul respectiv, pentru a asigura o calitate sporită a serviciilor. Acest lucru implică crearea unei zone destinată urgenţelor minore, precum şi saloane de triaj. Astfel, se vor asigura condiţiile optime pentru ca personalul medical să-şi poată desfăşura activitatea cu profesionalism. Din fericire, am obţinut finanţarea de la Ministerul Sănătăţii, iar cu completare de la bugetul local vom realiza toate aceste lucrări”, a precizat edilul şef al municipiului Brad.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

7 ore ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

7 ore ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

7 ore ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

7 ore ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

7 ore ago

Firmă din Petroșani lăsată fără încasări de o manichiuristă

Tânăra învinuită de delapidare a reușit să păgubească o societate co­mercială din municipiul Petroșani, cu…

7 ore ago