Categories: Comunitate

„Urgenţele” spitalului din Brad intră în modernizare

Magdalena Şerban

Printr-un proiect finanţat de Ministerul Sănătăţii, Compartimentul Primire Urgenţe (CPU) din cadrul Spitalului Municipal Brad va intra în proces de modernizare. Valoarea investiţiei este de circa 900.000 de lei.

„Suntem în faza de achiziţie publică, procedura fiind demarată prin SEAP. După respectarea termenelor impuse şi aflarea câştigătorului, respectiv îndeplinirea părţii birocratice, vom începe implementarea propriu-zisă. Compartimentul o să fie extins cu 100 de metri pătraţi, iar pe lângă cei 900.000 de lei primiţi de la minister, administraţia locală ne va ajuta cu o cofinanţare de 10 procente. Până la finele săptămânii curente sperăm să ştim şi constructorul. Proiectul include reabilitare interioară (înlocuire uşi, montare tarchet etc), reamenajare şi recompartimentare potrivit reglementărilor medicale în vigoare”, a afirmat dr. Lucian Miron, directorul medical al Spitalului municipal Brad. La rândul său, primarul municipiului, Florin Cazacu, a precizat că ,,având în vedere numărul mare de cazuri care se prezintă în Urgenţa de la noi, am considerat strict necesar să extindem compartimentul respectiv, pentru a asigura o calitate sporită a serviciilor. Acest lucru implică crearea unei zone destinată urgenţelor minore, precum şi saloane de triaj. Astfel, se vor asigura condiţiile optime pentru ca personalul medical să-şi poată desfăşura activitatea cu profesionalism. Din fericire, am obţinut finanţarea de la Ministerul Sănătăţii, iar cu completare de la bugetul local vom realiza toate aceste lucrări”, a precizat edilul şef al municipiului Brad.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

14 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

14 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

14 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

14 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

14 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

14 ore ago