Universitatea din Petroşani, calificativul „grad de încredere ridicat”

Cu câteva zile în urmă, Universitatea din Petroşani a primit din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), calificativul „grad de încredere ridicat”.04 universitatea-petrosani
Instituţia a mai primit acest calificativ prima dată în 2009. Procedura respectivă, desfăşurată în cursul lunii martie, s-a făcut cu titlu gratuit, instituţia de învăţământ superior fiind selectată în rândul celor 20 de universităţi din ţară evaluate prin proiectul POSDRU „Dezvoltarea şi consolidarea culturii calităţii la nivelul sistemului de învăţământ superior românesc – QUALITAS“. ”Comisia a însemnat 16 evaluatori, mai exact, cadre didactice universitare din România şi din Lituania, dar şi doi studenţi din România. Calificativul primit de la ARACIS ne va înlesni modul de finanţare a programelor investiţionale, dar cu siguranţă că va contribui şi la dezvoltarea şi consolidarea unor noi relaţii de colaborare cu universităţi de prestigiu, certificându-ne calitatea actului didactic şi condiţiile pe care instituţia noastră le oferă studenţilor“, a subliniat rectorul Universităţii din Petroşani, prof. univ. dr. ing. Aron Poantă.
Amintim că programele de studii incluse în monitorizarea ARACIS au fost: Inginerie minieră, Calculatoare, Electromecanică, Energetică industrială, Maşini şi Echipamente şi Sociologie. Astfel de evaluări se fac o dată la cinci ani. (M. Şerban)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.