Categories: Sport

United Galați este noua campioană națională. Autobergamo, meci de infarct

Marți seară s-a disputat jocul cu numărul patru din cadrul Finalei Ligii I Fortuna la fotbal în sală, față în față fiind Autobergamo Deva și United Galați. Scorul a fost 2-1 înainte de această partidă, pentru gălățeni, care au reușit să se impună în primul joc disputat pe terenul lor, după ce la jocurile de la Deva a fost egalitate.

Ai noștri nu s-au lăsat
Devenii, coordonați de Cosmin Gherman, au reușit un joc bun, au des­chis scorul în minutul 12 prin Cojocaru și au sperat în șansa de a restabili ega­litatea la numărul de jocuri disputate, pentru a aduce ultimul meci, cel de al cincilea, acasă, la Deva.
Gazdele au reușit să egaleze pe ta­bela de scor în minutul 18, prin golul lui Crăciun, astfel că la pauză s-a intrat la vestiare cu o egalitate, 1-1. Probabil că la vestiare ambii antrenori au prezentat strategiile de joc pentru partea se­cun­dă a acestei întâlniri, dar mai energici au fost devenii care, imediat după re­ve­nirea pe teren au reușit să înscrie din nou, de această dată prin Sasse (min.21).
Gazdele nu au acceptat situația și, după ce au avut mai multe încercări la poarta adversă, în urma unui atac au reușit să egaleze prin omniprezentul Arauco (min.23), spre bucuria celor din tribunele Sălii Polivalente din Galați. Mai mult, pe fondul unor desincronizări între compartimentele formației de­vene, gazdele se distanțează la 3-2 (min. 31 ) prin golul înscris de Dos Santos Pele, iar la echipa deveană presiunea rezul­ta­tului s-a văzut în seria greșelilor ulte­rioare.
Cu spectatorii în picioare, United Galați a presat la maximum, a asediat poarta celor de la Deva și au înscris din nou prin Arauco, în minutul 35. Elevii lui Cosmin Gherman nu au cedat și au redus din diferență (min. 38, scor 4-3 ) prin Covaci, fără a se bucura însă pentru acest gol.

Cea mai titrată
Ultimul minut de joc a fost foarte disputat, cu gazdele încercând să păs­treze minimul avantaj de pe tabela de scor, cu greșelile oficialilor de la masa de arbitraj (care au tensionat și mai mult situația din teren), dar cu un final spectaculos pentru echipa antrenată de Florin Ignat, care a păstrat rezultatul de pe tabelă până la fluierul final al arbitrilor. United a câștigat jocul cu 4-3 și s-a impus cu 3-1 la partidele dis­pu­tate, astfel că își adjudecă titlul național ediția 2021-2022.
United Galați este acum formația cea mai titrată în acest sezon, care duce în vitrina clubului ambele trofee, Cupa României și Cupa oferită campionilor, ambele câștigate în față celor de la Auto­bergamo Deva. Felicitări câștigă­torilor, onoare învinșilor!!
Autobergamo Deva a evoluat în aceas­tă finală cu : Voin – Covaci, Sasse, Iszlai, Honoyosa; Iancu Vlad, Dinicuță, Kusmodi, Cojocaru, Gavrilă, Toader, Cr. Matei. Fl. Matei, Boldor. Antrenor: Cosmin Gherman.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

15 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

15 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

15 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

15 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

15 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

15 ore ago