Categories: Sport

Unii la luptă, alţii la pândă

Ciprian Marinuţ

Mureşul Deva are şansa de a se duela în derbiul suferinţei cu CSM Rm. Vâlcea, una dintre adversarele directe la evitarea retrogradării. În schimb, FC Hunedoara joacă, acasă, cu ultima clasată, Gloria Reşiţa, şi poate doar spera ca rivala  ACS Recaş să se „ardă” cu Flacăra Făget.

Nu sunt zmei, dar s-au întremat şi speră

Vecine de clasament, pe locurile 12 şi 13, cu acelaşi număr de puncte, Mureşul şi CSM-ul îşi joacă, mâine, la Vâlcea, de la ora 11.00, una dintre cărţile importante pentru supravieţuirea în eşalonul secund. Echipa învingătoare îşi va trece în cont puncte vitale în ecuaţia evitării retrogradării, învinsa va fi ca şi retrogradată, iar în caz de egalitate ambele mai pot spera. Romulus Gabor, antrenorul echipei devene, spune că alb-roşii au profitat de cele două săptămâni de pauză oferite de nedisputarea partidei cu Arieşul Turda, pentru a se „întrema” şi că vor aborda meciul cu speranţa unui rezultat pozitiv. „Nu avem jucători noi în lot, dar am lucrat mult la pregătirea fizică şi la omogenizare în cele două săptămâni de pauză. E imposibil să ne transformăm în zmei peste noapte, dar am mai pus la punct unele aspecte ale jocului. Ne vom prezenta la meci cu optimism şi sperăm să obţinem primul rezultat bun din retur”, a spus „Cangurul”. Devenii speră că vor primi curând sprijin şi de la dinamovişti, aliaţii lor din acest retur. Cele două cluburi aşteaptă desfiinţarea echipei FC Snagov, care se pare că nu se va prezenta mâine, la meciul cu Otopeni, şi va fi exclusă din campionat. Apoi, majoritatea fotbaliştilor ilfoveni vor fi legitimaţi la Dinamo II sau Mureşul Deva.

Cu gândul la rivali

FC Hunedoara, cea mai bine clasată echipă din judeţ în eşalonul trei, are un meci simplu, acasă, mâine, de la ora 17.00, cu ultima clasată, Gloria Reşiţa. Victoria este obligatorie şi la îndemână, iar gruparea „negru-albastră” va fi mai mult cu gândul la contracandidata ACS Recaş. Desprinsă la cinci puncte de trupa lui Aurel Şunda, formaţia „cramelor” joacă, acasă, cu Flacăra Făget, şi sunt şanse minime să facă un pas greşit. CFR Simeria va întâlni, tot mâine, în deplasare, pe CS Vladimirescu, dar meciul are miză doar pentru arădeni, care se luptă cu evitarea retrogradării. A treia echipă hunedoreană din seria 5 a Ligii a III-a, Jiul Petroşani, va juca, azi, în deplasare, cu Bihorul Beiuş, într-un meci cu valoare doar pentru bihoreni, care mai speră la promovare.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

23 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

23 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

23 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

23 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

23 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

23 de ore ago