Categories: Flash

Un weekend de neuitat în Bulgaria de Nord-Vest


Fiindcă tot se apropie două minivacanţe, cea de Paşti şi cea de la 1 Mai, vă recomandăm un sejur în Bulgaria. Deci, ţara de la sud vă aşteaptă cu promisiune pentru o odihnă de neuitat, chiar dacă este doar pentru câteva zile, în zona oraşelor Montana, Ciprovtsi şi a satelor Ciuprene şi Rujinţi. De ce exact acolo? Pentru că acolo vă aşteaptă pacea şi liniştea naturii virgine, o odihnă în mijlocul traiului şi culturii autentice ale satelor locale, şi o mulţime de obiective culturale şi istorice.
Pentru hunedorenii care ar vrea să petreacă un sejur în zona recomandată, distanţa cu maşina pe traseul Deva-Caransebeş-Orşova-Drobeta Turnu Severin-Vidin-Montana este de 426 kilometri.
Iată cu ce vă urează bun venit această destinaţie de neaşteptat – o dată cu vederile frumoase spre Predbalkana şi Stara Planina, veţi avea posibilitatea a vedea moştenirea bine păstrată de pe timpurile antice. Cetatea antică Montana a devenit şi mai atractivă pentru turişti după reconstruirea sa completă. Este impresionant şi Lapidariumul – „cartea din piatră” – dintre cele mai mari colecţii de monumente epigrafice legate de istoria Montanei Antice. La muzeul istoric regional din oraşul Montana, de exemplu, puteţi vedea o copie a comorilor medievale găsite în această zonă, icoane valoroase şi multe alte exponate unice. În regiune se regăsesc mânăstirile Chprovskia, Lopushanskia şi ruinele mânăstirii Gushovskia, care sunt monumente istorice ale culturii de importanţă naţională şi dovada spiritului bulgarilor.
Nu în ultimul loc, printr-o plimbare în Nord-Vest vă veţi putea atinge de moştenirea unică de pe timpurile Renaşterii bulgare. Covoarele din Chiprovtsi şi folclorul ”torlac” sunt emblematice pentru această regiune şi impresionează turiştii.
În ce priveşte posibiltăţile de cazare, ele sunt numeroase şi, am spune, relativ ieftine. Astfel, în oraşul Montana şi în împrejurimi vă stau la dispoziţie aproximativ 20 de hoteluri şi numeroase pensiuni.
Ceea ce deosebeşte odihna în Bulgaria de Nord-Vest, aici sunt posibilităţile bogate de turism rural. Puteţi face parte din activităţile zilnice ale gazdelor: îngrijirea animalelor, plantarea de flori, fructe şi legume, pregătirea mâncărurilor bulgare tradiţionale, inclusiv de brânză şi caşcaval din produse naturale provenite de la animale. Pentru iubitorii pescuitului, apele curate şi rapide ale râurilor Ogosta, Tsibritsa şi Lom oferă condiţii excelente pentru practicarea acestui sport. Acum gândiţi-vă – unde aţi dori să vă petreceţi weekend-ul liber?
(Informaţii preluate de pe site-ul infoturism.ro – Turism Mall: http://www.infoturism.ro/atractii-turistice)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele din sudul județului nostru cum că un individ uns cu toate alifiile,…

8 ore ago

Bulina albă

Geanina Marin Diu, profesor la Grădinița PP3 din Petroșani Pentru organizarea unui spectacol caritabil în…

8 ore ago

Bulina neagră

Marius Ș., din municipiul Lupeni Pentru că a fost condamnat la închisoare după ce a…

8 ore ago

Dragoste cu năbădăi între doi foști soți din Vulcan

Ea a invocat faptul că este o victimă a partenerului, că este abuzată fizic și…

8 ore ago

Amintirea unui cântec frânt…

Biblioteca Județeană „Ovid Densu­sianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, a organizat un…

8 ore ago

Bătrân bătut pentru 100 de lei

Pensionarul din Lupeni a fost o țintă ușoară pentru tâlhar și n-a putut opune rezistență,…

8 ore ago