Un tâlhar şi-a muşcat victima de ureche şi mână

Tânărul de 22 de ani, din Orăştie, aproape că i-a smuls cu dinţii lobul urechii celui pe care a vrut să-l tâlhărească. Victima sa, un pen­sionar din localitate, a avut nevoie de circa o săptămână de îngrijiri medicale pen­tru a-şi reveni.
Atacul tânărului a avut loc pe timp de noapte pe o stradă din Orăştie, la finele anu­lui trecut, iar anchetatorii au stabilit că şi-a acoperit faţa cu o mască şi l-a atacat pe pen­sionar cu gândul să-i ia banii. A luat decizia de a tâlhări pe cineva după ce şi-a cheltuit toţi banii la aparatele de poker.
„În acest context, inculpatul s-a apropiat de persoana vătămată prin spate, a prins-o cu mâinile de gât şi a doborât-o la pământ, a continuat să strângă persoana vătămată cu mâinile de gât, timp în care i-a cerut să-i dea banii pe care îi avea asupra sa, ameninţând-o cu moartea. În încercarea de a scăpa de incul­pat, persoana vătămată a intenţionat să-i introducă degetele în ochi, moment în care a fost muşcată de inculpat de pavilionul urechii stângi şi de degetul mijlociu al mâinii drepte”, se arată în rechizitoriu.
Un localnic a auzit strigătele de ajutor ale bă­trânului şi a reuşit să-l pună pe fugă pe tâlhar. ”Martorul l-a urmărit pe autor şi a reuşit să-l ajungă în zona spitalului vechi din Orăştie şi l-a întrebat dacă i-a sustras per­soanei vătămate vreun bun, ocazie cu care a realizat că îl cunoaşte din vedere. Autorul i-a răspuns că nu a sustras nici un bun de la persoana vătămată”, au reţinut magistraţii. Roland Ştefan, de 22 de ani, din Orăştie, a fost judecat pentru infracţiunea de tentativă la tâlhărie calificată şi condamnat de Ju­de­cătoria Orăştie la doi ani de închisoare cu suspendare. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare