Un singur candidat pentru şefia Casei Judeţene de Sănătate

Adriana Năstase

Un singur candidat s-a înscris pentru con­cursul de şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Hunedoara. Este vorba de Adrian David (foto), cel care conduce instituţia din 4 ianuarie 2021.

Dirijează fluxul de bani
Reamintim că a fost lansat concursul pen­tru ocuparea funcţiilor de directori ai caselor judeţene, adică gestionarii din teritoriu ai bu­getului de aproape 45 de miliarde de lei al insti­tuţiei. Este o schimbare majoră în sis­temul de sănătate, cu implicaţii economice şi politice, în anul în care CNAS are cel mai mare buget din istoria sa.
În acest moment, cei mai mulţi dintre direc­torii caselor judeţene de asigurări de sănă­tate sunt interimari sau delegaţi pe funcţii, un statut care îi face mai permisivi la even­tu­a­lele presiuni politice.
Lansarea concursului pentru casele jude­ţene este o miză uriaşă în sistemul sanitar, dată fiind puterea directorilor de la nivel local: ei decid decontările de sume de la bu­getul de asigurări către spitalele de stat şi pri­vate din respectivul judeţ şi în ce condiţii se fac decontările. Pe scurt, ei dirijează fluxul de bani de la bugetul asigurărilor sociale că­tre beneficiari, ceea ce le conferă o putere uriaşă la nivel local.
Bugetul aprobat pentru acest an al Casei Naţionale de Asigurări de Să­nătate este de 44,8 miliarde de lei, ceea ce transformă CNAS într-una dintre instituţiile publice cu cel mai amre buget din ţară.De remarcat creş­terea exponenţială a bugetului CNAS în ultimul deceniu: de la 17,8 miliarde de lei în 2011, la 24,9 miliarde de lei în 2016 şi 44,7 miliarde de lei în 2020, potrivit unui do­cu­ment al instituţiei.
Concursul are trei probe: a dosarului (în care e verificată respectarea condiţiilor de în­scriere), proba scrisă şi interviul. Termenul – limită pentru depunerea dosarelor a fost 20 aprilie. Proba scrisă e programată pe 6 mai, iar interviul – în termen de maximum 4 zile lu­crătoare de la proba scrisă. Proba scrisă pen­tru toţi candidaţii din toate judeţele se va des­făşura în amfiteatrul Spitalului Uni­ver­sitar de Urgenţă Bucureşti, iar interviurile – la sediul CNAS.

3 comentarii la „Un singur candidat pentru şefia Casei Judeţene de Sănătate

 • 27 aprilie 2021 la 21:52
  Permalink

  Pai asa e in toate instit statului. Doar se stie dinainte cine ,,ia,, examenul. Care oricum e fictiv. Acest David e prieten cu interlopul puscarias Bibanu. Tatal lui David e un fost militian spagar care a facut si puscarie. Ce naste din pisica soareci maninca.

 • 28 aprilie 2021 la 7:05
  Permalink

  Bravo nea Liviu sint intrutotul de acord cu ce ai scris

 • 28 aprilie 2021 la 10:15
  Permalink

  Da unul singur dar bun! Are competente si ca administrator public al orașului și ca vicepreședinte al CJ Hunedoara, oriunde, orice. Va trece cu brio pt ca postul este adjudecat de mult.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ce i-au cerut primarii ministrului Mediului

Adriana Năstase Municipiile au nevoie de bani europeni pen­tru reţele de apă-canalizare şi pentru ges­tio­narea cu adevărat eficientă a deşeurilor,

Colaborare între Primăria Deva şi Filarmonica de Stat din Sibiu

Ieri, primarul Devei, Florin Oancea, a primit vizita unei delegaţii a Filarmonicii de Stat din Sibiu formate din dirijorul Cristian

Ce program de audienţe au consilierii deveni ai PSD

Aleşii locali PSD de la Deva au decis să pornească un pşorgram de audienţe pentru deveni. Astfel, consilierii locali municipali

Închide