www.mesagerulhunedorean.ro

Un pumn, un an suspendare

11 x 2 cornel mihaescuCiprian Marinuţ

Jucătorul Iulian Tănăsoiu de la echipa Ponorul Vaţa (Liga a V-a) a fost sancţionat cu o suspendare de un an din activitatea competiţională şi cu o amendă de 1.500 de lei, pentru lovirea cu pumnul a arbitrului la meciul din deplasare cu Sprint Luncoiu de Jos, scor 1-1.
Sancţiunea dictată de Comisia de Disciplină a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara, în şedinţa de săptămâna trecută, este cea mai drastică de până acum din returul celor două ligi judeţene. „Pedeapsa respectă lidera şi spiritul regulamentului şi este cea mai drastică de până acum din sezonul de primăvară, întrucât acesta este cel mai grav caz pe care l-am judecat în retur”, a spus Cornel Mihăescu (foto), preşedintele Comisiei de Disciplină a AJF Hunedoara. Arbitrul Radu Danciu (Orăştie) spune că a aplicat regulamentul, fără rea-intenţie. „I-am acordat al doilea galben, pentru proteste, iar jucătorul m-a lovit în timp ce îmi notam cartonaşul roşu”, a spus arbitrul.
Florin Băd, antrenorul grupării Ponorul Vaţa, e de acord cu decizia arbitrului şi a Comisiei de Disciplină, însă consideră că şi clubul gazdă, Sprint Luncoiu de Jos, trebuia sancţionat pentru incidente. „A fost un meci încins, din cauza unor orgolii locale care nu-şi au rostul, întrucât majoritatea componenţilor celor două echipe sunt brădeni. Iulian Tănăsoiu (n.r. 33 de ani) luase cartonaş roşu şi în meciul tur, iar acum, a încercat să plătească unele poliţe. A tot comentat la deciziile arbitrului, iar după ce a primit al doilea cartonaş galben, şi-a pierdut controlul şi l-a lovit. Îşi merită eliminarea şi suspendarea, însă ca să fie dreptate sută la sută, trebuiau acordate unele sancţiuni şi pentru clubul gazdă. Mă refer la faptul că unii oameni de ordine l-au lovit cu pumnii pe Iulian Tănăsoiu, după ce acesta a fost eliminat, iar asta nu s-a consemnat în raportul observatorului şi nu a fost judecat de Comisia de Disciplină”, a spus Florin Băd. Partida dintre Sprint Luncoiu de Jos şi Ponorul Vaţa s-a disputat în cadrul etapei a 12-a a Ligii a V-a, seria 2, iar scorul a fost egal 1-1, după ce Ponorul condusese cu 1-0 până aproape de final.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.