Magdalena Şerban

Nu toată lumea se hazardează la planuri măreţe şi vise pe măsură, atunci când banii sunt puţini. La Sântămăria Orlea, edilul-şef nu vrea să dea nici măcar pronosticuri. El ştie doar ce e sigur şi în ce-şi poate pune baza. În rest, nici o vorbă, până nu e scris negru pe alb.

Un proiect pentru Geoparc
„Pe GAL am depus un proiect pentru modernizarea căminului cultural din Sântămăria-Orlea, în valoare de 45.000 de euro. Chiar mă gândeam că la vară ar fi fost foarte frumos să organizăm Zilele Comunei la cămin, dar nu cred că vom reuşi până atunci. Mai urmărim să depunem un program investiţional destinat Geoparcului Dinozaurilor din Sânpetru. Consider că ne avantajează descoperirile ce s-au făcut aici, bisericile-monument aflate pe raza comunei, tradiţiile, precum şi zona turistică. Deocamdată, suntem în faza de discuţii preliminarii în acest sens. Mai există depus, pentru un centru de informare turistică, un proiect pentru care nu s-a primit răspuns până acum. Din păcate, perioada este una de tranziţie din punct de vedere al accesării fondurilor europene, pentru că după cum se ştie, din 2014, încep alte axe de finanţare. Aşa că perioada aceasta este una de supravieţuire din punct de vedere al proiectelor majore“, a spus Dumitru Oprean (foto), primarul din Sântămăria-Orlea.

Alocările bugetare, în aşteptare
Calcule şi-a făcut mai toată administraţia publică din judeţ, însă verdicte vizavi de investiţiile urmărite în 2013, nimeni nu a dat încă. „Până nu avem bugetul aprobat, nu pot face aprecieri realiste. Sper că vom avea cel puţin un buget la nivelul celui din 2012. Oricum, din alocările bugetare şi veniturile din impozite şi taxe, nu putem aduce în discuţie lucrări de anvergură. Dar, asta nu înseamnă nici că vor lipsi. Totul depinde de ce bani vom avea la dispoziţie în anul curent”, a mai precizat edilul-şef din Sântămăria Orlea.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago