Un medic din Deva este acuzat de neglijenţă

Cristina Ghenea

Un băiat de numai trei ani, din Brad, este plimbat de la un spital la altul de trei luni de zile, după ce şi-a rupt mâna dreaptă, căzând de pe un tobogan. Disperaţi, părinţii copilului susţin că băiatul se află în pericol de a-şi pierde braţul şi că toată vina o poartă doctorul Radu Fotescu, medic ortoped pediatru la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva.

„Mi-a cerut 200 de lei”
„Când i-a pus mâna băiatului în gips, doctorul m-a asigurat că se va însănătoşi fără nici un fel de probleme. După opt zile, ne-am întors la un control, pentru că mâna băiatului se dezumflase, iar gipsul era prea larg, dar tot ce a făcut doctorul a fost să umple spaţiul cu vată şi să ne ceară să revenim după alte trei săptămâni. După această perioadă şi-a dat seama că situaţia este, de fapt, mult mai gravă, şi ne-a explicat că este nevoie de o intervenţie chirurgicală”, susţine Valentina Boglea (foto), mama lui Mihai . Mai mult, declară femeia, „doctorul m-a tras de-o parte şi mi-a cerut 200 de lei, spunând că va avea grijă de tot şi că, oricum, vom mai avea nevoie de ajutorul lui”.

Va fi operat la „Marie Curie”, în Capitală
Fiind nemulţumiţi de greşeala medicului, părinţii au decis să îl ducă pe Mihai la Spitalul de Ortopedie din Cluj-Napoca. De atunci, a început calvarul. Doctorii au descoperit o infecţie gravă, care necesită o grea operaţie. „Ne-au spus că în cel mai fericit caz, operaţia reuşeşte şi mâna se vindecă în şase luni de zile. În cel mai nefericit caz, mâna lui Mihai va fi amputată”, a mai spus mama băiatului. Intervenţia chirurgicală va fi efectuată peste câteva zile, de către specialiştii de la Spitalul clinic de urgenţă pentru copii „Marie Curie”, din Bucureşti.

„Aştept să se pronunţe Colegiul Medicilor”
Referitor la acuzaţiile aduse de Valentina Boglea, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Silviu Didilescu, spune că „acestea sunt nefondate, având în vedere că în prezent nu există nici o sesizare scrisă”. „Vizavi de acuzaţia legată de cerere de mită, voi declanşa o anchetă internă în momentul în care părinţii copilului vor depune plângere scrisă. Problema medicală, sau «greşeala» medicului – aşa cum au numit-o părinţii băiatului, nu poate fi rezolvată decât de cei din Colegiul Medicilor. Ei sunt singurii în măsură să declare o culpă medicală, însă de asemenea, vor face cercetări numai în urma unei plângeri scrise”, a declarat Silviu Didilescu. Acesta a mai adăugat că până la găsirea unor dovezi care să îi dea dreptate femeii, el nu poate decât să manifeste solidaritate faţă de personalul medical aflat sub conducerea sa.
Deşi am încercat să-l contactăm, pentru a-i prezenta punctul de vedere referitor la acuzaţiile care i se aduc, medicul Radu Fotescu n-a putut fi găsit. Surse din spital ne-au precizat că el este plecat în concediu.

2 comentarii la „Un medic din Deva este acuzat de neglijenţă”

  1. chiar ca este un incompetent……vai de capul lui nenoroceste suflete nevinovate…si eu am avut tangenta cu el in ceea ce priveste copilul meu si diagnosticul dat a fost eronat …iar tratamentul…..a fost cel mai nepotrivit

  2. A ajuns spitalul judetean de rasul lumii. Ei nu s egandesc ca se joaca cu vietile oamenilor? Domnule manager Didilescu, intr-adevar ai atitudine sid e parinte – si de lider! Exact ce lipsea in vraistea asta spitaliceasca, un mitic: nu stiu, nu am vazut, nu ma bag! Ba sa te implici ca e ograda dumitale! Si dincolo de gardurile frumos vopsite se cere mita pe fata si se uita total de actul medical. Rusine! Voi nu aveti copii? Nu va e frica nici de Dumnezeu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.