Categories: Sport

Un junior cu vise de Liga I

Ciprian Marinuţ

Mădălin Grunţă are 18 ani şi este unul dintre juniorii titulari ai echipei de Liga a III-a, CNS „Cetate” Deva. Fundaş dreapta, Mădălin a câştigat încrederea antrenorului Marius Sârbu din a patra etapă a turului, fără a-şi mai pierde locul în primul 11.
Descoperit la Jiul, călit la Timişoara
Născut în Valea Jiului, Mădălin Grunţă a învăţat abc-ul fotbalului, timp de patru ani, la juniorii Jiului Petroşani. Apoi, alţi patru ani, tânărul fotbalist a activat la LPS Timişoara, unde l-a avut ca antrenor pe Ovidiu Vâlceanu. Din vară, de când la Liga a III-a este obligatorie folosirea a trei juniori, Mădălin Grunţă s-a transferat la CNS „Cetate” Deva. „Consider că Liga a treia este o rampă de lansare, pentru că mi-am dorit foarte mult să fac pasul la seniori. M-am adaptat foarte bine şi antrenorul mi-a dat încredere la fiecare meci”, povesteşte jucătorul. Cu toate că CNS „Cetate” Deva a avut un parcurs modest în Liga a III-a, juniorul este optimist în ceea ce priveşte returul şi crede că gruparea la care evoluează se va salva de la retrogradare. „A fost un tur de campionat destul de greu, dar cu mai multă încredere în noi puteam  să obţinem şi rezultatele dorite”, a spus jucătorul. În ultima etapă a turului, Mădălin a avut ghinionul de a se accidenta la gleznă. „Am un fel de contuzie la gleznă. Acum sunt bine şi până încep pregătirile în luna ianuarie a anului viitor, voi fi apt sută la sută”. Mădălin Grunţă a participat şi la mai multe selecţii ale loturilor de juniori, fiind luat în vizor de antrenori federali.
Ca orice tânăr fotbalist, Mădălin are un vis şi anume acela de a debuta cât mai repede în prima ligă. „Consider că acum, în Liga a treia m-am descurcat destul de bine, am prins experienţă, pentru că am stat lângă jucători mai maturi şi cred că în doi-trei ani aş putea face pasul spre prima ligă. Şi când eram la Jiul speram să joc în Liga I la echipa de atunci a clubului din Petroşani. Nu sunt un jucător superstiţios, dar mă rog înainte de fiecare meci şi sper să reuşesc în tot ceea ce îmi doresc să fac”, a mai afirmat fotbalistul.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago