Categories: FlashSport

Un hunedorean la Olimpiada de iarnă

Ciprian Marinuţ

Sportivul Daniel Popa, legitimat la CSS Petroşani, va reprezenta România în proba de sanie individual la prima ediţie de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret, găzduită de localitatea austriacă Innsbruck, în perioada 13-22 ianuarie.

Ţinteşte o clasare în top 10
Daniel Popa este campionul naţional al României la juniori II în anul competiţional 2011 şi va fi singurul hunedorean care va concura la Olimpiada tineretului din Austria. Talentatul sportiv din Valea Jiului, antrenat de Dragoş Mălescu, s-a calificat la Olimpiada albă, rezervată tinerilor, în urma punctelor acumulate la concursurile preliminare desfăşurate în 2011, în SUA şi Austria. Obiectivul său este o clasare în primele 10 locuri în proba de sanie individual. „Daniel Popa practică acest sport de aproximativ cinci ani şi este un sportiv foarte talentat şi serios. În luna decembrie, a efectuat stagii de pregătire în Austria, atât pe banii clubului, cât şi cu finanţare din partea federaţiei de specialitate. La juniori II, a câştigat titlul de campion în mod detaşat, iar la Campionatul Naţional de seniori de anul trecut, a fost pe podium după prima manşă, însă a comis unele erori în manşa secundă şi a ratat medalia”, a spus Zoltan Toth, directorul CSS Petroşani.
Daniel Popa este al doilea hunedorean participant la Olimpiada albă, după sănierul Cosmin Chetroiu, tot de la CSS Petroşani, care a concurat la Jocurile Olimpice de Iarnă Vancouver 2010 şi Torino 2006.

Întrecere cu peste 1.000 de sportivi
România va fi reprezentată de 22 de sportivi, nouă antrenori şi patru oficiali, iar în total, la întreceri şi-au anunţat participarea 1.059 de sportivi din peste 60 de ţări. Delegaţia tricoloră a plecat, ieri, spre Austria, şi cuprinde sportivi cu vârste între 14 şi 18 ani, care se vor întrece la nouă dintre cele 15 discipline olimpice: sărituri cu schiurile, schi alpin, patinaj viteză, biatlon, sanie, hochei pe gheaţă, schi fond, skeleton, bob. La Innsbruck, se va afla şi atleta Alina Rotaru (18 ani), în calitate de Tânăr Ambasador al României la JOT. Pe lângă promovarea competiţiei, misiunea Alinei Rotaru – multiplă campioană naţională de juniori la săritura în lungime – va fi de a-i stimula pe sportivi să se implice în programele culturale şi educaţionale.

Lotul României pentru JOT Innsbruck 2012
Sărituri cu schiurile: Robert Tatu; Schi alpin: Andrei Cenţiu; Patinaj viteză: Bianca Stănică, Alina Bianca Dănescu şi Adrian Mocanu; Biatlon: Dorottya Buzas, Iulia Ioana Ţigani şi Marius Petru Ungureanu; Sanie individual: Elena Denisa, Elena Poştoacă, Ana Maria Şovăială şi Daniel Popa (CSS Petroşani); sanie dublu: Cosmin Atodiresei, Ştefan Musei – întrecerile vor începe pe 15 ianuarie; Hochei pe gheaţă: concurs de îndemânare: Noemi Ballo şi Andrei Sotir; Schi fond: Simona Ungureanu şi Daniel Pripici; Skeleton: Andreea Chiosa, Ramona Arcoş şi Cosmin Chioibaşu; Bob dublu fete: Ana Andreea Constantin (pilot), Andreea Grecu.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Umblati cu titluri mincinoase! Olimpiada de Iarna e una(sub aceasta denumire sunt cunoscute Jocurile Olimpice de Iarna) iar Olimpiada pentru tineret e alta!

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

2 zile ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

3 zile ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

3 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

3 zile ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

3 zile ago