Categories: Sport

Un hunedorean, campion naţional la rugby

Ciprian Marinuţ

Gigi Militaru (foto), fost jucător la Ştiinţa Petroşani, a devenit, în premieră pentru el, campion naţional cu echipa de rugby RCM Timişoara, la care este legitimat de doi ani. Trupa din Banat este noua campioană a rugby-ului românesc, după ce a învins în ultimul act, la finalul săptămânii, campioana ultimelor trei ediţii, Ştiinţa Baia Mare, cu 16-6 (3-6).

Mândru că e din Valea Jiului
Rugbistul crescut şi format la gruparea din Petroşani a fost obligat să părăsească clubul „mamă”, pentru a ajunge pe culmile performanţei. Sacrificiul a dat roade, iar gruparea din Timişoara, cu Militaru între jucătorii de bază, a devenit campioană naţională. „Este ceva ce nu se poate descrie în cuvinte. M-am simţit nemaipomenit să îmbrac tricoul de campion al României. Sunt mândru că sunt din Valea Jiului”, a declarat proaspătul campion naţional. Gigi Militaru a fost susţinut în finala de la Bucureşti şi de un grup de prieteni, jucători la Ştiinţa Petroşani. Este al doilea succes naţional din istoria clubului de pe Bega şi vine la exact 40 de la ani de la primul titlu al Timişoarei, care în 1972, devenea prima echipă din provincie campioană naţională la sportul cu balonul oval.
În vreme ce jucătorii „inventaţi” la Ştiinţa Petroşani au performanţe deosebite la alte echipe, gruparea din Valea Jiului este victima sărăciei. Ca dovadă, pentru al doilea an consecutiv,
clubul din Petroşani a renunţat, din cauza lipsei de bani, la prezentarea la barajul pentru accederea în SuperLigă, deşi îşi obţinuse acest drept prin clasarea pe pe poziţia secundă în ierarhia Diviziei Naţionale de seniori (eşalonul doi valoric).

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Brainwork – o modalitate de a petrece timp împreună cu câinele tău

Faptul că un câine adoră să petreacă timp cu stăpânul său este deja evident la…

25 de minute ago

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

5 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

22 de ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

22 de ore ago