Un eurogol, o gafă… trei puncte

Ciprian Marinuţ

Mureşul Deva a avut nevoie de execuţia superbă a lui Sătmar, pentru a deschide scorul şi de gafa fostului corvinist Cruşoveanu, pentru a-şi asigura prima victorie din retur, scor 2-0, în faţa incomodei Gaz Metan Craiova, echipă neînvinsă de 11 etape.

S-au jucat cu ocaziile

Partida a început abrupt, semn că nu era loc de menajamente, întrucât devenii aveau nevoie de cele trei puncte puse în joc, ca de aer. Bajko (5) putea deschide scorul, însă a ratat întâlnirea cu mingea centrată de Tîrnăvean. Replica găzarilor a fost semnată de Vigariu (min. 30 şi 34). Abilul atacant oltean i-a întors în careu pe Cîmpean şi Dosan şi a şutat, din şase metri, în portar, după care a şutat bine din lovitură liberă şi Moldovan a boxat peste poartă. Mureşul a fost şi mai aproape de gol în ultimele minute ale reprizei. Bajko (42) a şutat din careu, dar Vulpescu a respins în corner, iar Tîrnăvean (45) a tras în portar de la 12 metri. „Păcat că n-am marcat, pentru că am avut ocazii clare. Ne-a lipsit disperarea şi răutatea unei echipe aflate în criză de puncte”, a spus antrenorul Gică Barbu.

Goluri norocoase

Presiunea Mureşului s-a accentuat după pauză. Golul mult aşteptat n-a venit însă ca urmare a eforturilor echipei, ci graţie unei execuţii inspirate a lui Sătmar (61). Mijlocaşul devean a avut tupeul să şuteze de la 25 de metri, din poziţie centrală, iar mingea s-a dus lansat în vinclu: 1-0. La 10 minute de la gol, Bajko a înscris cu capul, însă golul a fost anulat, corect, pentru off-side. Gaz Metan a încercat să forţeze egalarea, însă a fost pusă la podea de gafa fostului corvinist Cruşoveanu. Acesta a pierdut mingea în situaţie de ultim apărător, iar Bajko (73) a rămas singur cu portarul şi a îndeplinit o simplă formalitate, 2-0. „Vina de la golul doi e împărţită între portar, care a vrut să facem un joc de posesie şi Cruşoveanu, care n-a fost atent. E drept că acolo s-a rupt jocul şi am întrerupt seria de 11 etape de invincibilitate”, a spus Jerry Gane, antrenorul găzarilor. „Am câştigat, dar suntem departe de potenţialul adevărat al echipei. Formaţia e deficitară fizic, şi-a bătut joc de ocazii la 2-0 şi are găuri mari în defensivă”, a spus Gică Barbu, antrenorul devenilor.

Mureşul Deva – Gaz Metan Craiova 2-0

Stadion: Cetate; Spectatori: 300

Au marcat: Sătmar (61),Bajko (73)

Mureşul: C. Moldovan – Golguţ (70 Opriceană), Pistol, Dosan, I. Câmpean – Furdean (46 Kelemen), J. Vajda, Sătmar, Grigoruţă – Tîrnăvean, Bajko. Antrenor: Gheorghe Barbu.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.