Categories: Sport

Un „dinozaur“ şi-un „talent eşuat“ pentru promovare

Ciprian Marinuţ

Jiul Petroşani şi-a completat lotul de jucători, pe ultima sută de metri, cu doi foşti jucători de Liga I. Ionuţ Bâlbă (31 de ani) este însă „un dinozaur“ aflat de câteva luni în „şomaj fotbalistic“, iar Sorin Bucă (foto) (26 de ani) era văzut ca un mare talent acum cinci-şase ani, dar care a eşuat, în ultima vreme, la echipe din eşalonul trei. Chiar şi aşa, oficialii Jiului îşi încoardă muşchii, graţie noilor achiziţii, şi se bat cu promovarea-n piept.

Cimitirul elefanţilor

Gruparea patronată de Alin Simota continuă seria de achiziţii „cu nume“, deşi până acum, pe parcursul perioadei de pregătire, Jiul a dat senzaţia că este în mare suferinţă la capitolul financiar. Astfel, după revenirea lui Mircea Gheorghe şi a lui Gabriel Apetri, la Petroşani au ajuns, la începutul acestei săptămâni, alţi doi jucători „celebri“: Ionuţ Bâlbă (31 de ani, ex-Gloria Bistriţa) şi Sorin Bucă (26 de ani, ex-Astra II Giurgiu). Odată cu ei a sosit şi mai puţin cunoscutul Dragoş Teodorescu (ex. CF Brăila). Dincolo de numele destul de sonore ale primilor doi, majoritatea noilor achiziţii de la Jiul au „hibe“ la capitolul vârstă sau al vieţii extrasportive, astfel că Jiul dă senzaţia că se transformă într-un „cimitir al elefanţilor“ din fotbalul românesc.
Ca dovadă, Ionuţ Bâlbă, cel mai cunoscut dintre noii veniţi, este mai renumit pentru beţiile dese ori condusul maşinii afumat, decât pentru cele 34 de goluri marcate în cele 142 de meciuri disputate în Liga I. Mai mult, după şase sezoane la Poli Iaşi şi jumătate de campionat la Gloria Bistriţa în primul eşalon, Bâlbă a stat pe tuşă în ultima vreme, ocupându-se mai mult de afaceri. La rândul său, Sorin Bucă, fotbalist care a jucat în Liga I pentru Petrolul Ploieşti între anii 2003 şi 2005, pare că a ajuns la fundul sacului cu talent, deoarece în ultima vreme a fost tot la echipe de liga a doua sau a treia. Oricum, pentru că vremurile sunt grele, nu dăm cu piatra înainte de a-i vedea în teren. Aşteptăm să vedem cum se vor acomoda, cât vor juca şi cât de utili vor fi echipei aceşti jucători aduşi la spartul târgului.

Îşi încoardă muşchii

În schimb, uitând că pentru închegarea unei echipe competitive e nevoie de timp, oficialii alb-negrilor se întrec în declaraţii optimiste. „Multă lume s-a îndoit de noi, dar să fie clar pentru toată lumea, vom lupta pentru promovare. Ne-am întărit cu aceşti jucători care au evoluat în prima ligă, aşa că avem toate şansele”, a declarat preşedintele Jiului, George Boboc.
Jiul Petroşani va debuta, în prima etapă a noului sezon din liga a treia, vineri, 31 august, în deplasare cu FC Hunedoara, rivala de o viaţă a „alb-negrilor”, iar preşedintele Jiului vrea un start cu dreptul. „Le luăm punctele. Trebuie să îi batem, ca să începem cu dreptul”, a mai spus Boboc.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

o zi ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

o zi ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

o zi ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

o zi ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

o zi ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

o zi ago