Categories: ActualitateFlash

Un an turistic bun, în ciuda crizei

Dana Istudor

 Administratorii firmelor din municipiul Petroşani, care au ca domeniu de activitate turismul, susţin că anul 2009 a fost unul neaşteptat de bun. Asta, chiar şi în condiţiile în care criza economică şi-a făcut simţită din plin prezenţa, inclusiv în Valea Jiului.

Au lansat pe piaţă ofertele de Revelion
„Până în prezent, în condiţiile în care mai sunt două luni până la finele anului, pot să spun că avem cu trei-patru procente mai puţin ca în 2008, în ceea ce priveşte încasările. Aşadar, a fost un an nesperat de bun”, a declarat Ioan Ceauşu, administratorul unei firme turistice din Petroşani. „Noi, cel puţin, stăm mai bine ca anul trecut, de exemplu. Poate unii vor spune că suntem o firmă mică, însă, încasările sunt peste cele din 2008. Chiar nu mă aşteptam”, a spus Ioan Toacă, administratorul altei firme. Pe de altă parte, ţinând cont de cele doar două luni rămase până la finele anului, operatorii din turism au lansat deja pe piaţă ofertele de Revelion. Dacă preţurile cele mai mari le au sejururile petrecute în unele ţări exotice sau cele la schi în Elveţia şi Austria, tarifele mai modeste sunt cele de la cabanele din Parâng sau Straja. Ele sunt cuprinse între 600 şi 900 de lei, de persoană, pentru trei-patru nopţi de cazare, plus masa festivă de Revelion. „Avem bilete în staţiunile balneoclimaterice Olăneşti, Căciulata, Băile Felix sau Olăneşti, unde pentru trei nopţi de cazare se plătesc între 580 şi 605 lei de persoană. Cele mai scumpe bilete sunt însă în străinătate sau în Poiana Braşov, unde, în funcţie de numărul de zile şi serviciile incluse, preţul unui bilet poate ajunge la 600 de euro, de persoană, sau în Sinaia, unde preţul se ridică şi la 1.500 de euro. În aceste condiţii, un Revelion în Straja sau în Parâng este un adevărat chilipir”, a mai spus Ioan Ceauşu.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

10 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

10 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

10 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

10 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

10 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

10 ore ago